Tatlı Çorba için tescil başvurusu yapıldı
Bayburt’un yöresel tatlarından olan ve “Tatlı Çorba” olarak adlandırılan çorba için Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulunuldu.
Bayburt’un yöresel tatlarından olan ve “Tatlı Çorba” olarak adlandırılan çorba için Türk Patent Enstitüsüne tescil başvurusunda bulunuldu. Adı ve içeriğiyle ilgi çeken ancak ülkemizde ağırlıklı olarak Bayburt bölgesinde pişirilen tatlı çorbanın patent haklarını almak için “Anadolu Bayburtlular Derneği” Türk Patent Enstitüsüne baş vurarak Tatlı Çorba adının Bayburt yöresi adına tescillenmesini talep etti.
Konuyla ilgili olarak bilgi veren Anadolu Bayburtlular Derneği Genel Başkanı ve Ak Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili aday adaı Alim Erdemir tatlı çorbanın yüzyıllarca geriye giden bir tarihinin olduğunu genellikle Bayramlarda misafirlere ikram edilmek üzere her evde pişirilen bir sulu tatlı olduğunu belirtilerek gelecekte karşılaşılacak sahiplenilme endişesiyle bu adın Bayburt yöresi adına tescillenmesi bu başvuruyla istediklerini. kaydetti.
Er
Tatlı çorba nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 kg kuru kuşburnu
2 Su bardağı yarma
1,5 Su bardağı kuru kayısı
1 Su bardağı siyah kuru üzüm
1 Su bardağı sarı kuru üzüm
8 Adet kuru incir
10 tahta kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı un
Dövülmüş fındık
Yapılışı:
1 kg. kuru kuşburnu yıkanıp, tencereye alınır ve üzerine sıcak su eklenir. 2 su bardağı yarma yıkanıp ayrı bir tencereye konur ve üzerini geçene kadar su eklenip ocağa alınır.1,5 su bardağı kuru kayısı, 8 adet kuru incir küçük küçük doğranır ve yıkanıp, üzerine 1 bardak su eklenip haşlanır.1 ardak siyah üzüm ve kuru sarı üzüm yıkanarak ayrı bir tavada haşlanır.Haşlann
İrtibat: Alim ERDEMİR/0.533.68