Tavuk Kokoreç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tavuk Kokoreç
Tavuk Kokoreç malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Tavuk Kokoreç nasıl yapılır? İşte tarifi..
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Tavuk Kokoreç yapacak. Gelinlerin yapacağı Tavuk Kokoreç ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 14 Nisan Salı Tavuk Kokoreç tarifi.
Tavuk Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk but (kalça) (kemiğinden ayrılmış)
- 4 adet sivri biber yoksa çarliston
- 2 adet domates
- 2 adet büyük boy sarımsak
- 2 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarim çay kaşığı karabiber
- Yarim çay kaşığı kimyon
- Tuz
Tavuk Kokoreç Tarifi Yapılışı
- 2 adet but kemiğinden ve derisinden ayrılır.
- Bunu kasabınızdan yapmasını isteyebilirsiniz.
- Etler çok minik olacak şekilde doğranıp, tabaya alınır.
- Üzerine biraz tuz ve çiçek yağı gezdirilir. Etler beyazlaşana kadar karıştırılır.
- Suyunu salınca çekmesi beklenir.
- Suyunu çekince minik doğranmış biberler ilave edilir. Ara ara karıştırarak kavrulur.
- Güzelce kavrulduktan sonra ezilmiş sarımsak ve bütün baharatlar eklenir.
- İki üç tur karıştırılır.
- Domatesin sulu kısmı alınır. Etli kısmı doğranır. Sonra etlerin üzerine ilave edilir.
- Benim domatesler biraz büyük olmuş siz biraz daha minik doğrayın. ?
- Domateslerin canlılığı gittikten sonra ocaktan alınır ve bunun için özel yaptığımız tombik pidelerin içerisine koyulur.
Yemek Tarifleri