Tavuklu Börek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Tavuklu Börek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Börek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Tavuklu Börek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Tavuklu Börek nasıl hazırlanır, Tavuklu Börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Tavuklu Börek için Malzemeler:


1 kg süt 3  adet yufka 3  adet yumurta 1  paket dil peyniri 1 tavuğun göğüs eti 250  gr kaşar peyniri 1/2 su bardağı tavuk suyu


Tavuklu Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayın, diğer yanda et suyu, süt ve yumurtayı çırpın, yufkanın birini didikleyip harcın içinde bir süre bekletin. Islattığınız yufka parçacıklarını alıp, yaydığınız yufkanın üzerine serpiştirin, üzerine süt ve yumurta karışımının bir kısmını dökün. Haşladığınız tavuk göğsünü didikleyerek, kaşar rendesi ve dil peyniri ile birlikte, hazırladığınız malzemenin üzerine yayın. En üst kısmını kalan yufka ile örtüp, üzerine kalan süt-yumurta karışımı sürdükten sonra orta hararetli fınnda 45-50 dakika pişin.


Tavuklu Börek 2. tarif


Tavuklu Börek için Malzemeler:


1 adet tavukgöğsü 4 adet baklavalık yufka 1 bardak rendelenmiş gravyer peyniri 1 bardak süt 2 kaşık un 1 adet yumurta sıvıyağ tuz


Tavuklu Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Bir tava içinde 2 kaşık yağ eriterek unu kavurun, rengi dönünce de sütü karıştırın, kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırmaya devam edin. Kıvamı gelince de ocaktan alın. İçine kemiğinden ve derisinden ayrılmış didilmiş tavuk etini, gravyer peyniri ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Yufkaları fırça yardımıyla yağlayıp ikiye katlayın arasına da harçtan paylaştırın ve tekrar ikiye katlayın. Yağlanmış tepsiye tek tek serin. Üzerine yumurta sürün ve 160derecede kızarana kadar pişirin.


Tavuklu börek 3. tarif


Tavuklu börek için Malzemeler:


1  adet tavuk göğsü 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı margarin 1  adet yumurta 1/2 kilo süt Mısır 3  adet yufka


Tavuklu börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Un margarin ile kavrulur üzerine yavaş yavaş süt eklenir, muhallebi kıvamına gelince yumurta yedirilir. Haşlanan tavuk göğsünün etleri ve mısır taneleri içine eklenir. Yufkalar 6'ya bölünür. Hazırlanan tavuklu harçtan içine konarak 2 sigara böreği kalınlığında sigara böreği şeklinde sarılarak kızgın sıvı yağda kızartılır.


Tavuklu börek 4. tarif


Tavuklu Börek için Malzemeler:


2 bardak un 200 gr margarin 4 adet yumurta ılık su tuz İçi: 1 adet ufak tavuk 1fincan çamfıstığı 2 kaşık kuş üzümü 50 gr salam 2 adet sosis 1 kaşık margarin karabiber tarçın tuz


Tavuklu Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Unu eleyerek ortasını açın, buraya: iki  adet yumurta akı, üç  adet yumurta sarısı, parçalara bölünmüş oda sıcaklığındaki margarini katın. Az tuz katarak ara ara da ılık su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız hamura top şekli verin, ıslak beze sarıp buzlukta 60dk dinlendirin. Tavuğu haşlayıp etini didin. Salan ve sosis ile beraber makineden geçirip bir kaba alın. Baharat ve tuz serpin, kuş üzümü ile bir  kaşık çamfıstığını ilave edin. Minik parçalara böldüğünüz margarini de aralara serpiştirerek harcı karıştırın. Dinlenen hamuru dolaptan çıkarınca iki bezeye ayırarak tepsi büyüklüğünde açın. Kullanacağınız tepsiyi yağlayıp un serpin, yufkalardan birini serin, harcı eşit olarak dağıtın. Diğer yufka ile de üzerini kapatın. kalan yumurtaları kar edip bir fırça ile üstteki yufkaya sürün, çam fıstığını serpin ve 180dereceli fırında pişirin.

 

hamur-isi---bolge-gundem.jpg

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

tarifi-8.jpgtarifi-10.jpg

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡