Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna nasıl hazırlanır, Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna için Malzemeler:
yarım p.fırın makarna 1 tavuk budu 3 patlıcan 2 yeşil biber 2 domates 2diş sarımsak taze baharatlar Beşamel sos için: 2 su b.süt 1 çorba k.un sıvıyağ tuz,karabiber muskat Üzeri için: kaşar peynir rendesi
Tavuklu Sebzeli Fırın Makarna Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Makarnayı Usulüne göre haşlayıp suyunu süzün. Diğer taraftan tavuk etini ve sebzeleri doğrayarak yağda sote edin. Üzerine kıyılmış sarımsağı da katın ve biraz pişirin. Bir süre sotelendikten sonra üzerine kabuksuz doğranmış domatesi ve taze baharatları ekleyerek kısık ateşte pişirin. Sebzeler pişerken bir yandan da beşamel sosu hazırlayın. Tencerede sıvıyağı kızdırıp burada unu kavurun. Üzerine azar azar ve de sürekli karıştırarak sütü ekleyin, pişirin. Fırın kabına makarnaları alın. Üzerine sotelenmiş sebzeleri; onun da üzerine beşamel sosu yayın. En son üzerine kaşar peyniri rendesini serpin ardından fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!