Tavuklu Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Tavuklu Tepsi Kebabı tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Tavuklu Tepsi Kebabı '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu Tepsi Kebabı ise merak konusu oldu. Tavuklu Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Tavuklu Tepsi Kebabı tarifi...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Tavuklu Tepsi Kebabı’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler ''Tavuklu Tepsi Kebabı'' nasıl pişirilir? Tavuklu Tepsi Kebabı için hangi malzemeler gerekli? Tavuklu Tepsi Kebabı nasıl pişirilir?' sorularını araştırmaya başladı. İşte Tavuklu Tepsi Kebabı malzemeleri ve Tavuklu Tepsi Kebabı tarifi...
TAVUKLU TEPSİ KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
1 kilo kemiksiz tavuk but
10 – 15 diş sarımsak
4 adet domates
10 – 15 diş arpacık soğan
6 – 7 adet köy biberi
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
100 gr. tereyağı
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 çay kaşığı Pul biber
2 çay kaşığı Kekik
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı Karabiber
Yapılışı:
Bir fırın kabının tabanını zeytinyağıyla yağlayın. İri kuşbaşı doğradığınız tavukları yağladığınız fırın kabına üst üste olmayacak şekilde dizin.
Sarımsakları bütün olacak şekilde tavukların aralarına dizin.
Arpacık soğanlar, iri doğradığınız biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri tavukların üzerine dizin.
Bir karıştırma kabında salçalar, tuz, karabiber, kekik ve pul biberi karıştırın.
Tavukların üzerine gezdirin.
Tereyağını parça parça tepsinin her tarafına yerleştirin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.