Ters ilişki nedeniyle nikah düşer mi? Nikah yenilemek gerekir mi?
Ters ilişki nedeniyle nikah düşer mi? Nikah yenilemek gerekir mi? Eşler arasında cinsel birleşmenin meşru yolu üreme organlarıdır (Bakara, 2/223). Erkeğin eşine ters ilişkide bulunması Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından kesin olarak yasaklanmıştır.
Eşler arasında cinsel birleşmenin meşru yolu üreme organlarıdır (Bakara, 2/223). Erkeğin eşine ters ilişkide bulunması Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından kesin olarak yasaklanmıştır. (Ebû Dâvûd, Nikah, 46; Tirmizî, Tahâret, 102; İbn Mâce, Nikah, 29). Dolayısıyla erkeğin eşiyle ters ilişkiye girmesi haramdır ve dinin lânetlediği en büyük günahlardandır.
Ancak bu durum eşlerin nikahına zarar vermez ve nikahın yenilenmesini gerektirmez. Bunun keffareti yoktur, fakat böyle bir fiili işleyen kişinin samimiyetle tevbe etmesi ve bir daha bunu yapmaması gerekir.
Arkadan ilişkiye girmenin günahı nedir?
Erkeğin eşine ters ilişkide bulunması Hz. Peygamber (s.a.s.) tarafından kesin olarak yasaklanmıştır. Erkeğin eşiyle ters ilişkiye girmesi haramdır ve dinin lânetlediği en büyük günahlardandır.
Ters İlişkiden Bulaşabilecek Hastalıklar
Halk arasında arkadan ilişki ya da analdan ilişki olarak adlandırılan ilişki yöntemi pek çok hastalığın bulaşma riskini ortaya çıkarıyor. Bu hastalıkları virüs ile bulaşan, bakteri ile bulaşan, mantar ve parazit hastalıkları şeklinde gruplandırmak mümkündür.
- Virüs ile Bulaşan Hastalıklar
- Bakteri ile Bulaşan Hastalıklar
- Mantar Hastalıkları
- Parazitler
Arkadan iliş kiye girmek gusül gerektirir mi?
Cinsel ilişki hâlinde, sünnet yeri kadar bir kısım veya daha fazlası dâhil olursa, önden olsun veya arkadan, bulûğ çağına ermiş olsunlar veya ermemiş olsunlar meni gelmese bile, her ikisi de cünüp olur.
Boşanmış olan eşlerin aynı evde kalmaları dinen uygun mudur?
Boşanmış olan kadının eşiyle irtibatının tamamen kesilmesi için belli bir süre beklemesi gerekir. Bu süreye “iddet” denir. Bu süre zarfında kadının mesken ihtiyacını karşılamak kocaya aittir. Kur’an-ı Kerim’de konuyla ilgili olarak; “Ey Peygamber! Kadınları boşamak istediğinizde, onları iddetlerini dikkate alarak (temizlik halinde) boşayın ve iddeti sayın. Rabbiniz olan Allah’a karşı gelmekten sakının. Apaçık bir hayâsızlık yapmaları dışında onları (bekleme süresince) evlerinden çıkarmayın. ” (Talak, 65/1) buyrulmaktadır. Aynı surenin 6. ayetinde de; “Onları iddet süresince gücünüz nispetinde, oturduğunuz yerin bir bölümünde oturtun. ” denilmektedir.
Boşanma ric’î talak (dönüş imkânı veren boşama) ile gerçekleşmiş ise eşler aynı evde oturmaya devam ederler. Bu esnada mahremiyet kurallarına dikkat etme mecburiyetleri yoktur. Bu, ric’ate zemin hazırlaması açısından teşvik de edilebilir. Dönüş gerçekleşmeden iddet süresi dolduğunda boşama kesinlik kazanır ve eşler ayrılır. Bâin ve üç talak ile boşama durumlarında ise iddet süresi bitinceye kadar eşler ayrı ayrı odalarda kalmak ve mahremiyet kurallarına dikkat etmek şartıyla aynı evde oturabilirler. İddet bittikten sonra birbirleri için iki yabancı durumuna geleceklerinden artık aynı evde kalmaları caiz değildir (Serahsî, el-Mebsût, VI, 34, 36; Şirbînî, Muğni’l- Muhtâc, Mekke, III, 382).
Kaynak: Diyanet İşleri Başkanlığı