Tiramisu tarifi, yapımı, hazırlanışı, malzemeleri | Tiramisu Nasıl Yapılır?
Tiramisu nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tiramisu tarifi ve hazırlanışıyla ilgili püf noktalarına internet üzerinden vatandaşlar tarafından çokça bakılıyor. Biz de bu konuyla ilgili gerekli detaylara haberimizde yer verdik.
Herkes tarafından çokça aranan tatlılardan birisi olan tiramisu için vatandaşların bilgi alma süreçleri devam ediyor. Tiramisu tarifi, yapımı, hazırlanışı, malzemeleri | Tiramisu Nasıl Yapılır? başlığı altında bakılan bu konuya biz de haberimizde derledik. İşte tüm detaylar...
TİRAMİSU İÇİN MALZEMELER
2 çorba kaşığı nescafe 2 çorba kaşığı tozşeker 1 hazır kakaolu kek 1 çay fincanı sıcak su krema malzemesi yarım litre süt 1 yumurta 3 kahve fincanı tozşeker 3 kahve fincanı un 1 paket labne peyniri
TİRAMİSU YEMEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
escafe ve şekeri bir fincan içinde sıcak su ile karıştırın. Hazır keki enlemesine iki parçaya ayırın. kekin iki parçasını da hazırladığınız nescafeli karışımla ıslatın. Un, şeker, süt ve yumurtayı karıştırın. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocağı kapattıktan sonra labne peynirini ekleyin ve telle çırparak pütürsüz olmasını sağlayın. Hazırladığınız kremanın yarısını ılıkken, kek parçalarından birinin üzerine sürün. Kekin diğer yarısını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürün. Kahve ile süsledikten sonra soğuması için bekletin.
TİRAMİSU İÇİN MALZEMELER
1 ADET PASTABAN 1 LABNE PEYNİRİ 2 ADET YUMURTA SARISI 2,5 SU BARDAĞI SÜT 2 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİSASTASI 1 YEMEK KAŞIĞI UN 1 TATLI KAŞIĞI NESCAFE 1,5 SU BARDAĞI ILIK SU
TİRAMİSU YEMEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
SICAK SUYA NESCAFEYİ KARIŞTIRIYORUZ ,İÇİNE VARSA AZ BAİLEYS YADA KAKAO LİKÖRÜ EKLİYORUZ.KARIŞTIRIP KEKİ ISLATIYORUZ BİR TENCEREYE SÜT,UN,NİŞASTA VE YUMURTA SARILARINI İLAVE EDİP KISIK ATEŞLE MUHALLEBİ OLANA KADAR KARIŞTIRIYORUZ.MUHALLEBİ ILIDIĞI ZAMAN BİR LABNE PEYNİRİ İÇİNE EKLEYİP KARIŞTIRIYORUZ MUHALLEBİ KIVAMINDAKİ HARCIN YARISINI TABANLARDAN BİRİNİN ÜZERİNE DÖKÜYORUZ VARSA EVDE MUZ YADA DAMLA ÇİKOLATA ÜZERİNE SERPİP,DİĞER TABANI ÜZERİNE KAPATIYORUZ.HARCIN KALANI İLE ÜZERİNE SIVIYORUZ BUZDOLABINDA SOĞUMASI İÇİN BEKLETİYORUZ,SERVİS YAPARKEN İNCE TELLİ SÜZGEÇLEN ÜZERİNE KAKAO SERPİP SERVİS YAPIYORUZ
TİRAMİSU İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı şeker 1 adet vanilin 1 adet labne peyniri 2 su bardağı süt Sosu için : 2 çorba kaşığı likör 2 su bardağı sıcak su 2 tatlı kaşığı nescafe 2 çorba kaşığı şeker 1 adet altın kek
TİRAMİSU YEMEK TARİFİ HAZIRLANIŞI
Sosun hazırlanışı : 2 bardak kaynatılmış suyu bir kabın içine koyunuz. İçine 2 tatlı kaşığı nescafe,2 çorba kaşığı likör, 2 çorba kaşığı şeker koyup, karıştırıp soğutmaya alınız. Kremanın hazırlanışı: Bir tencerenin içerisine 3 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un, 1 adet vanilin, 2 bardak süt ve 4 çorba kaşığı şekeri ekleyip, mikserde karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip tekrar mikserde karıştırın. Daha sonra hazırladığınız sosla kekin her iki bölümünüde iyice ıslatın. Kekin alt tarafını ıslattıktan sonra hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını kekin üzerine dökün. Islatmış olduğunuz kekin üst tarafını da üzerine ekleyin. Kremanın diğer yarısını da üzerine dökün. Kremayı iyice yaydıktan sonra üzerine nesquik serpiştirip soğutmaya alın.
HAMUR İŞİ PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI
- İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
- Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
- Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
- Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
- Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
- Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
- Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
- Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
- Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
- Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
- Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
- Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
- Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
- Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
- Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.