Milli Eğitim Müdürlüğü ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibariyle e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağını açıklamıştı. Şimdi binlerce öğretmen Ücretli Öğretmenlik başvuruları nasıl yapılır diye merak ediyor. detaylar haberimizde.
Bakanlık yaptığı açıklamada e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesinin yapılamayacağını, hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri birinci dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların ikinci dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.
Ücretli öğretmenlik başvurusu için 24 Ocak’tan itibaren yeni dönem başladı. Onbinlerce öğretmen artık ücretli öğretmenlik başvurularını e Devlet sistemi üzerinden yapacak. T.C. kimlik numaraları ve e devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak ücretli öğretmenlik sayfasından başvurular alınacak. İşte süreç hakkında bilgiler…
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU HAKKINDA
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada ücretli öğretmenlik başvurularının 24 Ocak 2018 tarihi itibarıyla e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağı belirtildi. Milli eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
Daha önce İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şahsen yapılan ücretli öğretmenlik başvurularında 24.01.2018 tarihi itibariyle yeni sisteme geçilmiştir. Bundan böyle ücretli öğretmenlik müracaatları e-Devlet sistemi üzerinden yapılacaktır. Başvurular e-Devlet sistemi üzerinden dönem bittikten hemen sonra başlayıp sonraki dönemin sonuna kadar yapılabilecektir. e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirmesi yapılamayacaktır. Hali hazırda ücretli öğretmen olarak görev yapanların görevlendirmeleri 1.dönem sonu itibariyle sonlandırılmış olup bu durumda bulunanların 2.dönem de görev yapabilmeleri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
Bu bağlamda İlimiz eğitim kurumlarında ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerekmektedir.”
E DEVLET BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ…
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
E-Devlet şifresine sahip olan bireyler, sisteme giriş yaptıktan sonra karşılarına çıkan ekrana ‘ücretli öğretmenlik’ terimini yazarak arama gerçekleştirecek.
Açılan sayfada ‘Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu’ başlığına tıklayacak olan adaylar, başvuru formunda yer alan bilgilerini teyit ederek ileri butonuna tıklayacak.
Ücretli Öğretmen olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden doğrulama yaptıktan sonra mezuniyet bilgilerini seçerek il, ilçe ve branş tercihi yapacaklardır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?
MEB'e göre Ücretli Öğretmenlik; “Çeşitli nedenlerle öğretmen ihtiyacının karşılanamadığı veya öğretmen ihtiyacı karşılanmakla birlikte, öğretmenin izin, rapor ve geçici görevlendirme gibi değişik nedenlerle ders görevlerini yerine getiremediği durumlarda eğitim ve öğretim hizmetlerinin yürütülebilmesi ve öğrencilerin derslerinin boş geçmemesi için öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut (Yüksek öğrenimli olmak koşuluyla) açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilmesi” şeklinde tanımlamaktadır.
ÜCRETLİ ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR
Ayrıca bu öğretmenler, kar tatili, resmi tatil veya diğer sebeplerden dolayı derse girmediği dersin ücretini hiç bir şekilde alamayacak. Ücretli öğretmenlere nöbet tutturulamadığı için bu öğretmenler nöbet ücreti alamayacak.
Örneğin, haftalık 28 saat derse giren bir ücretli öğretmen;
28X4=112(GİRDİĞİ DERS SAATİ)
112 X 12,60=1.411,20 TL ücret alacak.
112/7=16 iş günü de SGK primi ödenecek.