Ukde ne demek, TDK'ya göre Ukde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde anlamını bilmediğimiz bir çok kelime bulunmaktadır. Ukde az da olsa karşımıza çıkan kelimelerdendir. Ukde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Ukde kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu açıklayıcı makaleyi sizler için toparladık.

Ukde ne demek, TDK'ya göre Ukde kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Çok zengin bir dil olan Türkçe'mizde bir çok kelimenin anlamı herkes tarafından bilenemeyebilir. Ukde ne demek? Ukde TDK sözlük anlamı ne demektir? Detayları sizin için inceledik…

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi ukde kelimesi. Peki ukde ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre ukde nedir, ukde kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

UKDE NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Ukde kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.
Ukde kelimesi Arapça kökenlidir.

TDK'ya göre ukde kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Düğüm, yumru
- İçe dert olan şey

UKDE CÜMLE İÇERİSİNDE KULLANIMI

- Geceleri bilhassa yatsı namazından sonra seccadede oturmuş, çocuk dilimle, içimde ukde olan meseleler hakkında Allah'la konuşur dururdum.

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡