Üniversite kayıtları tamamlanırken vakıf ve dernekler de verecekleri burs miktarlarını ve koşullarını açıklamaya başladı.
Başvuruları eylül ayı içerisinde tamamlanacak bursların miktarı aylık 2000 TL’ye kadar ulaşıyor. Bu da aylık ortalama harçlıkları 1000 TL olan öğrenciler için adeta “can suyu” demek
Üniversite öğrencilerine burs veren vakıflar listesi açıklandı.Öğrenci Bursu Üniversite öğrencilerine burs müjdesi! Maddi durumu yetersiz olduğu için öğrenim hayatında sıkıntı çeken gençlere, hayırsever kurumların, kişilerin ve iş adamlarının kurduğu vakıflar destek oluyor.
YGS ve LYS sınavlarının hemen ardından başlayan burs arayışları, henüz üniversite kayıtları başlamadan öğrenciler için merak konusu oldu. Bir çok öğrenciniz aklında soru işareti olan Burs Veren Kurumlar hangileridir sorusuna cevap bulmaya çalıştık. Öğrenciler için bir diğer merak konusu da kimlere burs verilir sorusu oldu. Devlet üniversitesi okuyan öğrencilere çok daha fazla burs verilirken, özel üniversite okuyan öğrencilere burs veriliyor mu gibi sorularda öğrencilerin zihnini kurcalamakta. Cevap olması açısından Devlet üniversitelerinde okuyan öğrencilere burs veren kurumlar çok daha fazla olduğunu itiraf etmemiz gerekmekte, fakat vakıf üniversitesinde okuyan öğrencilere burs veren kurumlarda az denecek nitelikte görünmemelidir.
Üniversiteler Ne Zaman Açılıyor
TERCİH TUTUP GİTMEZSEK NE OLUR
BURS VEREN KURUMLAR HANGİLERİDİR.
Sizler için Burs Veren Kurumları araştırdık. Burs Veren Kurumların tam listesi aşağıdadır. Liste her gün güncellenmektedir. Listede belirtilen kurumlar başvuru tarihlerine göre kategori edilmiştir.
ADEKSAM MAKEDONYA BURS BAŞVURUSU
KASIM AYINDA YAPILAN BAŞVURULAR
ALARKO HOLDİNG BURS BAŞVURUSU
ADEKSAM MAKEDONYA BURS BAŞVURUSU
TÜRK DİL KURUMU – TÜRK TARİH KURUMU BURSU
MÜLKİYELİLER VAKFI BURS BAŞVURUSU
KURŞUN KALEM VAKFI BURS BAŞVURUSU
ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BURSU
KONYA İLAHİYAT DERNEĞİ BURSU
NEVVAR SALİH İŞGÖREN VAKFI BURSU
EKİM AYINDA YAPILAN BAŞVURULAR
KONYA İLAHİYAT DERNEĞİ BURSU
NEVVAR SALİH İŞGÖREN VAKFI BURSU
İSTANBUL KONYALILAR VAKFI – DERNEĞİ BURSU
GELİBOLU VAKFI BURSU
TÜRK HUKUK ENSTİTÜSÜ BURSLARI
EÇEV Ege Çağdaş Eğitim Vakfı Bursları
VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSLARI
TÜRKİYE DİYANET VAKFI BURSU
İSVİÇRE TÜRK DİYANET VAKFI BURSU
250 Euro HOLLANDA DİYANET VAKFI BURSU
ENSAR VAKFI BURSU
İSTANBUL TİCARET ODASI İTO BURSU
NEF VAKFI BURSLARI
FATİH GENÇLİK VAKFI BURSLARI
500 TL SEMA YAZAR VAKFI BURSLARI
KSV KALEBODUR BURSLARI
EYLÜL AYINDA YAPILAN BAŞVURULAR
İSTANBUL KONYALILAR VAKFI – DERNEĞİ BURSU
İSTANBUL SANAYİ ODASI – İSOV BURSU
DEUDER – DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BURSLARI
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ADD BURSU
SAĞLIK SOSYAL YARDIM VAKFI BURSU
NEF VAKFI BURSLARI
FATİH GENÇLİK VAKFI BURSLARI
500 TL SEMA YAZAR VAKFI BURSLARI
KSV KALEBODUR BURSLARI
HUKUK ve ARAŞTIRMA VAKFI BURSU
ÇAMLICA VAKFI BURSU
BAŞAK VAKFI BURSLARI 150 TL
AZAKLIOĞLU VAKFI BURSU
BORUSAN HOLDİNG BURSU
TEKFEN HOLDİNG VAKIF BURSLARI 525 TL
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ BURSU 220 TL
TÜRK EĞİTİM VAKFI TEV BURSLARI 500 TL – 800 TL ve 1100 TL
ZORLU HOLDİNG MEHMET ZORLU BURSLARI
KOÇ HOLDİNG VEHBİ KOÇ VAKFI BURSLARI
YAĞMUR DAMLASI DERNEĞİ BURSLARI
ENGİNKAN VAKFI BURSLAR 350 LİRA
BEYKOZ GÜMÜŞSUYU VAKFI BURS BAŞVURUSU
ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ BURSLARI – ÇYDD
AĞUSTOS AYINDA YAPILAN BAŞVURULAR
İSTANBUL SANAYİ ODASI – İSOV BURSU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ADD BURSU
SAĞLIK SOSYAL YARDIM VAKFI BURSU
NEF VAKFI BURSLARI
FATİH GENÇLİK VAKFI BURSLARI
BAŞAK VAKFI BURSLARI 150 TL
AZAKLIOĞLU VAKFI BURSU
YENİ DÜNYA VAKFI BURSU
TÜRKKAD TÜRK KADINLARI DERNEĞİ BURSU
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ BURSU 220 TL
KOÇ HOLDİNG VEHBİ KOÇ BURSLARI
ENGİNKAN VAKIF BURSU 350 LİRA
AKTAŞ EĞİTİM VAKFI BURSU
ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI BURSLARI 400 LİRA
HOCA AHMET YESEVİ BURSLARI
AYHAN KARA VAKFI BURS BAŞVURUSU HATAY
ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURUSU
YÜCEL VAKFI YARIM ELMA BURSLARI
ATLAS EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURUSU
TEMMUZ AYINDA YAPILAN BAŞVURULAR
ÇAĞDAŞ EĞİTİM VAKFI BURS BAŞVURUSU
ES-SEYYİD OSMAN HULUSİ EFENDİ BURS BAŞVURUSU
Üniversite Öğrencilerine Burs Veren Kuruluşlar belli oldu
Türkiye’de hayır işlerinde çalışmalar yürüten çok sayıda dernek ve vakıf bulunuyor. Bu vakıfların en büyük amaçlarından birisi de maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerin eğitimlerine destek vermek öğrenci eğitim masraflarının altında ezilmiyor. Şehir dışında yüksek öğrenimini yapmak üzere okuyan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim desteği veren çok sayıda vakfımız bulunuyor. Bu vakıflar her yıl eğitim- öğretim yılının başında burs başvurularını kabul ediyor. Yapılan değerlendirmeler sonucunda burs almaya hak kazanan öğrencileri tespit ederek her ay kendi bütçeleri oranında belirledikleri eğitim yardımını veriyorlar. Milyonlarca üniversite öğrencisi bu burslar sayesinde ailesine daha az yük olarak eğitimini sürdürmeye çalışıyor.
Üniversite öğrencilerinin maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimden yoksun kalmalarını bir nebze de olsa engellemeyi hedefleyen vakıflar, burs imkanı sunuyor. Vakıfların verdiği burs ücretleri 150 TL ve 400 TL arasında değişiklik gösteriyor. Öğrencilerin bir nebze de olsa sıkıntılarına çözüm sunmak için karşılıksız burs desteği vermeyi sürdürüyorlar. Bu kurumlar, eğitim süresi boyunca burs alma kriterlerine uygun belli sayıdaki öğrencilere aylık 150 TL ile 400 TL arasında değişen rakamlarda burs ödüyorlar. Vakıfların öğrencinin eğitim derecesine göre farklı burs alternatifleri bulunuyor. İşte üniversite öğrencilere karşılıksız burs veren vakıflardan bazıları…
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
TOG’un koşulları diğer vakıflardan oldukça farklı… En önemli koşul, haftada en az 4 saat herhangi bir toplumsal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer almak… Türkiye’deki 60 üniversitede ağ kuran TOG’un diğer kriteri akademik başarı… Bursun devamlılığı için öğrencinin başarı devamlılığı esas alınıyor. Ortalama 130 milyon lira burs veriliyor. Geri ödemesi yok. Tel: (0216) 321 89 88
İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI
Eylül’de başvurular alınıyor. Karşılıksız olarak veriliyor. Dilekçe ile başvuru yapılıyor, uygun adaya burs veriliyor. Tel: (0212) 293 54 18
HACI ÖMER SABANCI VAKFI
31 yıldır 24 bini aşkın öğrenciye burs veren vakıf, her yıl bir taban puan belirliyor. Bu yılın puanları henüz belirlenmemiş ama vakfın amacı hem başarılı hem dar gelirli öğrencilerin yüzünü güldürmek… Burs başvuruları 15 Eylül ile 15 Ekim arasında yapılıyor. Kasım ayı sonunda kazananların isimleri açıklanıyor. Vakıf, bursu, yükseköğrenim süresince her yıl 9 aylık bir süre için ve geri ödeme yükümlülüğü ile veriyor. Geri ödeme ise, okulunu bitirip, bir işe giren öğrenciden tam bir yıl sonra 24 ay taksitli olarak alınıyor.
Sabancı Vakfı Telefon: 0212 385 8800
İSTANBUL TİCARET ODASI
İTO, İstanbul il sınırları içerisindeki devlet üniversitelerinin ekonomi ile ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere burs veriyor. Burs alabilmek için çeşitli yaş sınırları aranıyor. Öğrencinin başka bir yerden burs almaması koşulu da var. Geri ödemesi yok. Ara sınıf ise alt sınıftan dersinin olmaması gerekiyor. Özel üniversite ve ikinci öğretimde okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmiyor. Her yıl Ekim-Kasım aylarında başvuru yapılabiliyor. Tel: (0212) 455 60 52
21.YÜZYIL Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) BURS PROGRAMI
Kimler Burs Alabilir?Amacı ülke çocuklarının, gençlerinin ve tüm insanlarımızın eğitsel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak olan YEKÜV, başarılı fakat eğitimlerini sürdürürken zorlanan ve her yıl belirlenen şartları taşıyan öğrencilere burs imkanı sunuyor. Karşılıksız burs veren kurumlar için haberimizin devamını okuyun.
İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ
1 yılı 3.5 not ortalaması ile bitiren öğrenci, sonraki yılı başarı bursuyla okuyor. Yarışmalarda Türkiye’yi temsil edip derece alanlara spor bursu veriliyor.
21. YÜZYIL ANADOLU VAKFI MAHMUTBEY
21.Yüzyıl Anadolu Vakfı Mahmutbey Yolu cad.No:53 Şirinevler Tel:2126543769
ADEM ÇELİK BEYKENT VAKFI
Adem Çelik Beykent Eğitim Vakfı Gürpınar E-5 ayrımı Beylikdüzü Tel: 2128721125
A. NİHAT GÖKYİĞİT EĞİTİM SAĞ. KÜLTÜR SAN. VAKFI
A.Nihat Gökyiğit Eğitim Sağ. Kültürtür.San. Vakfı Tekfen Sitesi 80600 Etiler
BAŞBAKANLIK BURSU İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN
AKKANAT EĞİTİM VE SAĞLIK VAKFI BURSU
Akkanat Eğitim ve Sağlık Vakfı BursuMerkezi İstanbul’da bulunan Akkanat Eğitim ve Sağlık vakfı her yıl yüzlerce üniversite öğrencisine burs veriyor.
Adres: Evren Oto Sanayi Sitesi Yanyol 2.Kısım No:6 İstanbul / İSTANBULTelefon: 0 212 622 41 00
ABDÜLKADİR ERİS EĞİTİM VAKFI
Adres: Abdülkadir Eriş Eğitim Ve Sos.Y Vakfı Cumhuriyet cad. No:27 K:4 Taksim
ABDURRAHMAN BİLİMLİ KÜLTÜRTÜR SA. SOS. VAKFI
Abdurrahman Bilimli Eğitim Kültürtür.Sağ.Sos.H Vakfı Davutpaşa cad.Yıldız sok. No:3 Topkapı
ALARKO EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI
Alarko Eğitim ve Kültür Vakfı -Önemli NotlarBurs başvuruları okulların burs ofislerine yapılmalıdır.ALEV doğrudan burs başvurusu kabul etmemektedir.Okulların burs ofisleri bildirilen kontenjan kadar öğrenciyi seçer ve ALEV yönetimine iletir. Vakfın Amacı Ulusumuzun çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için toplumumuzun eğitim ve kültür seviyesinin yükselmesine katkıda bulunmaktır. ALEV, bu amaçla eğitim çağındaki başarılı ve kabiliyetli gençlerin yetişmesi için her yıl “Karşılıksız Burslar” vermektedir. Karşılıksız burs başvuruları detaylarda..
DARENDİLİLER EĞİTİM VAKFI
Darendeliler Y.Eğitim Ve Kültür Vakfı
ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (O.D.T.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,Endüstri Mühendisliği Bölümü,Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,
İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İ.T.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,İşletme veya Endüstri Mühendisliği Bölümü,Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,İnşaat Mühendisliği Bölümü,
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ (İ.Ü)
İşletme Fakültesi,ANKARA ÜNİVERSİTESİ (A.Ü)Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü,
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (B.Ü.)
Makina Mühendisliği Bölümü,Endüstri Mühendisliği Bölümü,Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü,
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ (G.S.Ü)
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü,Endüstri Mühendisliği Bölümüöğrencilerini kapsamaktadır.Yukarıdaki öğrencilerden lisansüstüne devam edenlerin bursları devam ettirilir.
ENSAR VAKFI Ensar VakfıBURS ÇALIŞMALARI
Ensar Vakfı, kuruluşundan bugüne kadar çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilere her ay karşılıksız burs verme faaliyetini sürdüre gelmiştir. Burs alacak öğrencilerin seçiminde; Başarılı olmak ve maddi imkânsızlık içinde olmak gibi şartlar ön planda tutulmaktadır.Ayrıca Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilere de karşılıksız burs verilmektedir.
FEVZİ AKKAYA VAKFI
Feyzi Akkaya Temel Eğitim Vakfı, 1980 senesinden bu yana, teknik liseler ve endüstri meslek liselerinde okuyan, maddi durumu müsait olmayan öğrencilere burs vermektedir.Vakfın burslarından bugüne kadar 50 bini aşkın öğrenci faydalanmıştır. Vakıf bursları karşılıksızdır ve bursiyerlere mecburi hizmet koşulu öne sürülmemektedir. Ancak, vakfın bursundan yararlanıp iş hayatına atılanlar, kendileri gibi, en az bir Türk gencine destek vermeyi vicdani bir yükümlülük olarak kabul ederler.
DR. ALİ MÜMTAZ GÜRSOY VAKFI
Dr. Ali Mümtaz Gürsoy Okut VakfıDr. Ali Mümtaz Gürsoy Okut Vakfıİl: İstanbulTelefon: (216) 348 75 40Adres: Kırtasiyeci Sok. Ekşioğlu İşhanı No:11 K:2 D:48 Kadıköy / İstanbul
İZZET BAYSAL VAKFINDAN BURS ALABİLME ŞARTLARI
1. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin dört yıllık bölümlerine en yüksek puanla birinci sırada kayıt yaptıran birinci öğretim lisans öğrencilerine vakfımız tarafından burs verilmektedir.
2. Bölüm birincilerinden sonra gelen en yüksek puanlı Bolu’lu bir öğrenciye daha vakfımız burs vermektedir. Bu öğrencilerin, Bolu Merkez İlçe veya diğer İlçe ve köylerinde doğup, buraların nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.
KİBAR EĞİTİM ve SOSYAL YARDIM VAKFI
İlk, orta, yüksek ve lisansüstü eğitim düzeylerinde okuyan, araştırma ve inceleme yapan yetenekli, maddi olanaktan yoksun çocuklara ve gençlere, burs veriyor. Vakıf toplamda 60 öğrenciye burs veriyor. Üniversite öğrencilerine 12 aylık 85 TL burs verirken, İlköğretim öğrencilerine 75 TL burs veriyor. Burs başvuruları Eylül ayında yapılıyor. Vakfın verdiği burslarla ilgili detaylı bilgiye www.kibarholding.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
ŞAHİNLER VAKFI BURSU
Mali durumu çok zayıf olan belgeleyen öğrencilere burs veren vakıf, hazırlık veya 1. sınıf öğrencileriyle üniversite okuyan kardeşleri olanlara tip, hukuk ve mühendislik fakülteleri öğrencilere öncelik veriliyor. Burs, bir öğretim yıl botunca ve 9 aylık süre ile veriliyor.
TADEVTADEV üniversite öğrencilerine 1995 yılından itibaren karşılıksız burs vermek üzere çalışmalar yapmaktadır.
RUMELİ EĞİTİM VAKFI
Başta Rumeli kökenli ve şehit ailelerinin orta dereceli okullardan mezun olup maddi yetersizliklerden dolayı üniversite veya yüksekokullarda okuma olanağından mahrum kalan öğrencilerin her türlü eğitim, öğretim ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması için burs vermekteyiz.Okudukları okullarda parmakla gösterilecek şekilde başarılı olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek, maddi ve manevi yönden de destek olmak amacı ile üstün başarı bursları vermekteyiz.
YUMLU EĞİTİM KÜLTÜR ve BİLİM ARAŞTIRMA VAKFI
Yumlu Vakfı, maddi imkanları nedeniyle yüksek öğrenimlerine devam etmekte zorluk çeken başarılı öğrenciler için burslar sağlamakta ve sağlanan imkanı desteklemek amacıyla sosyal gelişim konuları da dahil olmak üzere bursiyerlerine özel imkanlar yaratmaya gayret göstermektedir.
Başvuru: www.onder.org.tr’de.
ESKİŞEHİR SANAYİ ODASI
Eskişehir Sanayi Odası: Mühendislik, ekonomi, maliye, işletme ve iş idaresi bölümlerinde okuyan, birinci ve ikinci sınıf üniversite öğrencilerine veriliyor. Telefon: 222 236 03 60
TÜRKİYE DİYANET VAKFI
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı’nda çalışanların yüksek öğretim kurumlarında okuyan çocuklarına burs veriyor. Telefon: 312 – 417 12 35
İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI
Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrencilere karşılıksız burs veriyor.
TÜRK DİL KURUMU
LYS’de ilk 2000′e giren öğrencilere aylık 400 TL burs veriyor.
KIZILAY GENÇLİK MÜDÜRLÜĞÜ 0312 430 23 00
Dernekçe verilmekte olan karşılıksız burs yardımları, sosyal himayeye muhtaç, kendi imkânları ile tahsil hayatlarını devam ettiremeyen öğrencilere verilmekte olup öğrencinin başarılı olması ve sınıfta kalmaması gerekmektedir. Burs almaya hak kazanan öğrenciler sınıflarını geçtikleri ve herhangi bir şekilde öğrenimlerine ara vermedikleri takdirde bursları tahsil hayatları boyunca devam etmektedir.
SAĞLIK EĞİTİM VAKFI
0212 512 18 78Başvuru Ağustos-Eylül aylarında yapılıyor. Ağırlıklı olarak tıp fakültelerindeki öğrenciler tercih ediliyor ve 3′üncü sınıftan sonraki öğrencilere veriliyor. Burs alacaklar not ortalamalarına göre seçiliyor.
SEMA YAZAR GENÇLİK VAKFI
www.semayazar.org.tr /0312 440 16 16Başarılı ve sosyoekonomik durumu burs almasını gerektiren üniversite öğrencilerine burs veriyor. Bursun devamı her yıl başarılı olma koşuluna bağlı. Müracaatlar ekim ayı başında sona eriyor. Başvurular vakıftan alınacak formla yapılabiliyor.
TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI
www.tog.org.tr / 0216 321 89 88
Toplum Gönüllüleri Vakfı 2005-2006 öğrenim yılından başlayarak TC vatandaşı olan öğretmen çocuklarına (devlet ilköğretim, lise ve dengi okullarında görevli veya bu okullardan birinden emekli bir anne ve/veya babanın çocuğu olan) burs sağlamaktadır.
YAŞAR EĞİTİM KÜLTÜR VAKFI
www.yasar.com.tr/vakif / 0232 482 22 00
Üniversitelerde, yüksek ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Başvurular eylül – ekim aylarında yapılır.
Adres : Aliye Şevket Pozcu Eğitim Öğrt Vakfı Paşa Limanı cad. 64/1 Kuzguncuk Üsküdar Tel: 2164922031Bizim Anadolu Eğitim ve KültürVakfı Bulgurlu Mescit Sok. No:7/1 Üsküdar Tel:2163489653
İSTANBUL TİCARET ODASI BURSLARI
Ara sınıflardan başvuru yapan öğrencilerde;¨ Öğrencinin not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,25 veya 100 üzerinden en az 60 olması ve bir üstyıla geçiş hakkını kazanmış olması gerekmektedir.
Lisans Başvuru Formub) Yüksek lisans (master) bursları :Oda’nın çalışma alanı içinde (İstanbul) bulunan devlet üniversitelerinin İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Endüstri ve İşletme Mühendisliği, Siyasal Bilimler Fakülteleri ile dört yıllık Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulu’nda öğrenim gören yüksek lisans (master) öğrencilerine verilir.
ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI BURSU
Çorlu TSO Bursu İçin Aranan Şartlar:
*Anne ve/veya Babanın vefat etmiş olması (öncelik) ,
*4 yıllık üniversiteye girmeye hak kazanmış olmak/öğrencisi olmak,
*Bir önceki döneme ait derslerden geçmiş olmak,
*Başka bir kurumdan burs almıyor olmak,
*Ailenin, Çorlu veya Çorlu’nun köylerinde ikamet ediyor olması.
Yukarıdaki şartlara uymayanların başvuruları kabul edilmeyecektir.İstenen Evraklar:
*Çorlu TSO’dan Temin edilecek Başvuru Formu,*Vukatlı Nüfus Örneği,*1 Adet Fotoğraf,*Banka Hesap Numarası,*Öğrenci Kimlik Belgesi,*Ailede çalışanlara ait Gelir Durumunu Gösterir Belge,*Transkript (Bir önceki yıla ait borçlu dersin olmaması).
MEHMET ZORLU VAKIF BURSU
Mehmet Zorlu Vakfı, temel faaliyet alanı olan, eğitime destek çerçevesinde her eğitim döneminde yüzlerce öğrenciye burs vermektedir. Başarı ve ihtiyaç kriteri gözetilerek seçilen bursiyerler, Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay süreyle burs almaktadır.
TUBİTAK BURSU
Türkiye’de Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde(*) tezli yüksek lisans yapmakta olan öğrencilere karşılıksız burs verilecektir
TEKFEN VAKFI BURSU
Burslar, başarı oranı yüksek öğrencilere Yönetim Kurulunca yapılacak değerlendirmeye göre verilir. Burstan istifade edebilmek için öğrencinin okuldan, herhangi bir özel kurum ya da kuruluştan başkaca burs almamış olması şarttır. Burs talebinde bulunan adayın, burstan yararlanabilmesi için Tekfen Vakfı Öğrenim Bursu Uygulama Kriterlerinde öngörülen şartlara uyması, Yönetim Kurulunca bursiyerliğinin kabulü gerekir.Yönetim Kurulu’nun uygun gördüğü sürece bursiyerlerin burs alabilmeleri için öğrenime ara vermemiş olmaları ve öğrenimlerinin aksaksız devam etmesi şarttır.
Bursiyerlerin bursunun devamı için, bursiyerin sınıfını hiçbir dersten kalmadan geçmesi ve eğitimini normal sürede bitirmesi şarttır.
CAFER SADIK ABALIOĞLU BURSU
Bu vakıf her yıl üniversite öğrencilerine burs vermektedir. Burs başvurusunu yapabilmek için herhangi bir yerden burs almıyor olmak, bursu yardımına ihtiyacınızın olması, alttan dersinizin olmaması (transkrip istiyorlar) gerekmektedir. Cafer Sadık Eğitim Vakfı sadece belirlemiş olduğu üniversitelerde okuyan öğrencilere burs hizmeti sağlamaktadır.
İşte burs başvurusu yapabilecek üniversitelerin isimleri:
İstanbul Üni.
Hacettepe Üni.
ODTÜ
İTÜ
Boğaziçi Üni.
Ege Üni.
Ankara Üni.
Yıldız Teknik Üni.
Marmara Üni.
9 Eylül Üni.
Katü
Pamukkale Üniversitesi
Detaylı bilgi için:Adres: Çamlık Cad. Apt no:9, 2. ve 3. kat Denizli, KınıklıTelefon: 0 258 213 43 00IC
İBRAHİÇ ÇEÇEN VAKFI BURSU
Her yıl olduğu gibi IC İBRAHİM ÇEÇEN VAKFI başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine 2011-2012 öğretim yılında da karşılıksız burs verecektir.
KARŞILIKSIZ BURS NASIL ALABİLİRİM
ELGİNKAN VAKFI
Vakfın burs adaylık ve başvuru şartları.
Maddî İmkânları Yetersiz Olmak Vakıf bursuna aday olabilmek için öğrencinin maddî imkânlarının yetersiz olduğunu kabul ve beyan etmesi esastır. Bunun için her aday, ailesinin ve kendisinin mal varlığı ve gelir durumunu tam olarak belgelendirmek zorundadır
VEHBİ KOÇ BURSU
Maddi gücü yetersiz ama yetenekli gençlere eğitimde fırsat eşitliği yaratmak. Vakıf bu nedenle, “okumaya hevesli gençler”i 1969 yılından bu yana verdiği eğitim burslarıyla desteklemekte ve onların topluma yararlı olmalarına imkan sağlamaktadır. Vehbi Koç Vakfı 2008 sonu itibarıyla 40 bine yakın öğrenciye burs vermiştir.NiteliklerMeslek lisesi ve üniversite ağırlıklıdır.Her Alanda Öncü…Vakıf bugüne dek kamu ve özel kuruluşlar arasında üniversite öğrencilerine en yüksek tutarda burs veren kuruluş olmuştur. Vakfın burslarından her yıl 2.000′e yakın genç yararlanmaktadır. Vehbi Koç Vakfı toplam bursiyer adedi, Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi ile, 10.000 olarak hedeflenmektedir.
SABANCI VAKFI
LYS’de Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayarak yine Sabancı Vakfı tarafından burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilir.Burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler 15 Eylül – 15 Ekim tarihleri arasında öğrenim gördükleri üniversitelerin Öğrenci İşlerine / Burs Ofisine başvuru yaparlar. Üniversite tarafından bursiyerlerin değerlendirilmesi adayların yüksek başarı ve maddi gereksinimi dikkate alınarak yapılır, seçilen bursiyerlerin isimleri Sabancı Vakfı’na bildirilir.
TÜRK PETROL VAKFI
Muallim Naci Cad. No: 43 Ortaköy Mh. Beşiktaş, İstanbul,
TÜRKİYE MİLLİ KÜLTÜR VAKFI
Feshane Caddesi, Kızıldeğirmen Sokak No:1 Eyüp 34060 İSTANBUL Tel : +90(212) 417 64 78 – 79 – 80 Faks :+90(212)417 61 85 e-posta : tmkv ttmail.com bilgi tmkv.org.tr
BİRLİK VAKFI
Yeniçeriler Cad. No: 13 Çemberlitaş Fatih / İSTANBUL Telefon :0(212) 516 41 27 0 (212) 516 41 28 Faks :0 (212) 516 41 29 E-Posta :İ[email protected]
Karşılsız Burs Veren kurumlar ile ilgili bilgiler genel genel haber sitelerinde yayınlana bilgiler örnek alınarak hazırlanmıştır.
Not: Yeni Eğitim ve Öğretim yılında Burs Veren Kurumlara ait güncel bilgileri ilgili kurumun resmi web sayfasından edinebilirsiniz.
Burslu Okumanın Şifreleri!
Vakıf üniversitelerini tercih edecek adayların aklına ilk gelen soru burslar, peki hangi üniversite ne kadar burs veriyor, burs almanın incelikleri neler?
Yükseköğretim Kurulu'nun Yeni akademik yılı için üniversitelere vereceği kontenjanlar heyecanla beklenirken, Üniversite Tercih Merkezi (UTM) vakıf üniversitelerinin bursluluk oranları ile ilgili yaptığı çalışmanın ayrıntılarını NTV ile paylaştı.
Araştırma, kaynaklarını eğitim için vakfetme taahhüdü ile kurulan vakıf üniversiteleriyle ilgili ilginç detayları ortaya koyuyor.
ORTALAMA ORAN % 37,6.
Konu ile ilgili görüşüne başvurduğumuz UTM Bilişim Koordinatörü Sinan Ataseven 2014 ÖSYS'de vakıf üniversitelerinde bulunan yaklaşık 134 bin kontenjanın dört farklı bursluluk kategorisine ayrıldığını belirterek, adayların tercihlerini yaparken, %25, %50, %75 ve %100 burslu programlar arasından seçim yapabildiklerini söyledi.
Bu bursların adaylar arasında ÖSYM bursu olarak adlandırıldığını hatırlatan Ataseven, bursların sürekliliğinin üniversiteden üniversiteye göre değişiklik gösterebildiğini vurguladı.
Çalışmanın detaylarına göre, geçen sene vakıf üniversitelerindeki önlisans (MYO) kontenjanlarında ortalama bursluluk oranı %36.9 iken, lisans kontenjanlarında bu oran %38.1'e tırmanıyor. Tüm kontenjanlar dikkate alındığında vakıf üniversiteleri kapasitelerinin %37,6'sini herhangi bir parasal girdi olmadan yapılandırmış durumdalar.
İNDİRİMLE BURS KARIŞTIRILMAMALI
Vakıf Üniversitelerinin YÖK kuralları çerçevesinde kontenjanlarında en az %10 bursluluk oranı yakalaması gerektiğini söyleyen Ataseven, bazı vakıf üniversitelerinin, varoluş nedenlerinin doğal gereği olarak yüksek burs vermeyi hedeflediklerini, bazılarının ise ancak yüksek burs oranları ile öğrenci çekmeyi becerebildiklerini hatırlattı.
Bazı üniversiteler tarafından adaylara sunulan ilk tercih, peşin ödeme, ana/baba mesleğine dayalı vb indirimlerin burs olarak değerlendirilemeyeceğini söyleyen Ataseven, adayları üniversitelerin burs yönergelerini okumaları konusunda uyardı.
VERİMLİ İŞLETİLİYORSA YÜKSEK BURS VEREBİLİR
Bursluluk konusunda görüşlerine başvurduğumuz Vakıf Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri ve Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, 1984 senesinde Bilkent Üniversitesi'nin kurulması ile başlayan süreçte, aradan 30 yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen kamuoyunda vakıf üniversitesi kavramının hala anlaşılamamış olduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti.
"2547 sayılı kanun ve sair mevzuat çerçevesinde ülkemizde özel üniversite kurulamaz. Kamuoyunda özel üniversite olarak bilinenler vakıf üniversiteleridir. Vakıf üniversitelerinin kar etmeleri durumunda bunu eğitim amacıyla kullanmaları zorunluluktur. Bursluluğu da bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Bir üniversite, ne kadar etkin yönetiliyor ve verimli işletiliyorsa, o kadar çok kaynak yaratır, o kadar çok burs verebilir. Etkin yönetim becerisi gösteren bir üniversitenin ikinci görevi, hak eden öğrenciye bursu verecek mekanizmaları kurmaktır.