urkcell Digital Masters Programı ilk mezunlarını verdi
Turkcell'in çalışanları için başlattığı Digital Masters Programı ilk mezunlarını verdi.
Turkcell'in çalışanları için başlattığı Digital Masters Programı ilk mezunlarını verdi. Turkcell Akademi ve Udacity işbirliğinde hayata geçirilen kapsamlı eğitime bin 88 Turkcell çalışanı katıldı.
Turkcell'in çalışanlarını geleceğin dünyasına hazırlamak amacıyla sunduğu Turkcell Digital Masters Programı ilk mezunlarını verdi. Turkcell Akademi ve dünyaca ünlü online eğitim platformu Udacity işbirliğinde hayata geçirilen Turkcell Digital Masters ile çalışanlar veri analizi, makine öğrenmesi, yapay zeka, veri bilimine giriş, programlama ve iş analizi alanlarında yoğun bir eğitime tabi tutuldu. 9 aylık süreçte bin 88 Turkcell çalışanı, günde 10 saat çalışarak toplam 4 bin 878 proje hazırladı. Tüm programı başarıyla tamamlayan mezunlar, düzenlenen törenle sertifikalarını Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça'nın elinden aldı.
Sertifika almaya hak kazanan 721 çalışan için düzenlenen mezuniyet törenine Ahmet Akça'nın yanı sıra şirketin İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Sağlam, Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk ve Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen katıldı.
"Dijital gelecek için insan kaynağını yetkinleştiriyoruz"
Çalışanlarını Endüstri 4.0'a ve dijital geleceğe bugünden hazır hale getirmek için çalıştığının altını çizen Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen, "Gerçek sermayemizin insan olduğu bilinciyle çalışanlarımızı ve Türkiye'yi geleceğe hazırlamayı vizyonumuzun kalbine koyduk. Turkcell Akademi ile çalışanlarımızın gelişimini sürekli kılmak için eğitim teknolojilerine yatırımlar yapıyor, dünyanın en iyi üniversiteleri ve eğitim kuruluşlarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Tüm dünyada kabul gören Udacity işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Turkcell Digital Masters da bu alandaki önemli örneklerden biri olma niteliğini taşıyor. Eğitimde demokratikleşme yaklaşımını benimseyerek şirket içerisindeki görev ve sorumluluklarından bağımsız olarak bu programı tüm çalışanlarımıza açtık. Digital Masters programıyla yetkinleşen insan kaynağımız, Endüstri 4.0 ile kuralların yeniden yazıldığı dünyada, geleceği tasarlayabilecek konuma ulaşmış durumda. Çalışanlarımız bu programla kendi kariyerlerine önemli bir yatırım yapıyor. Ancak bunun ötesinde, atılan bu adımlarla ülkemizin geleceğine yatırım yapıyoruz. Çalışanlarımızı geleceğe hazırlarken bu sayede Türkiye'yi de geleceğe hazırlıyoruz" dedi.
Program sırasında 25 mühendis MIT'de eğitim aldı
Program kapsamında eğitim gören çalışanlar arasında MIT tarafından yapılan değerlendirme sonucu başarılı olan 25 kişi de MIT-Turkcell IOT Bootcamp'a katılma hakkı kazandı. Bu sayede katılımcılar başta IOT ve RFID'nin dünya standartları oluşturan MIT Dijital Öğrenme Başkanı Prof. Sanjay Sarma ve Prof Josh Siegel olmak üzere birbirinden önemli akademisyenler tarafından bir hafta boyunca Boston'da eğitim alma şansına kavuştu. Buradaki eğitimler boyunca, IOT mimarileri, IOT ve fiziksel dünya arasındaki ilişki, IOT tasarımı, birbirine bağlı ve akıllı cihazlar gibi konular ele alındı. Eğitim programı sonunda öğrenciler 4 farklı IOT projesi de geliştirdi. Eğitim sonunda Turkcell çalışanlarına ayrıca MIT tarafından dünya çapında geçerli "MIT-Turkcell IOT Bootcamp" sertifikası verildi.