Üsküp Böreği nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Üsküp böreği tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Üsküp Böreği yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Üsküp Böreği nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Yayınlanma:
Güncelleme:
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Üsküp Böreği yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Üsküp Böreği nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
ÜSKÜP BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
- Üsküp Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 adet kabak
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı
- 100 gram kuru domates (zeytinyağında yumuşatılmış ve doğranmış)
- 300 gram beyaz peynir
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 2-2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- susam
Üsküp Böreği Tarifi Yapılışı
Kabağı rendeleyerek suyunu sıkıyoruz. Un haricinde diğer malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırıyoruz. Boza kıvamına gelince unu ilave ediyoruz. Hamuru yağlanmış tepsiye döküp üzerini kaşığın tersiyle düzlüyoruz. Üzerine 1 yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar 30-45 dakika pişirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun
Yemek Tarifleri