Yağlama tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yağlama Nasıl Yapılır?
Yağlama nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yağlama Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yağlama nasıl hazırlanır, Yağlama yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
YAĞLAMA için Malzemeler:
HAMUR İÇİN:5 SU BARDAĞI UN 1 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 ÇORBA KAŞIĞI MAYA 1 TATLI KAŞIĞI TUZ YETERİNCE ILIK SU SOSU İÇİN: 250 GR KIYMA 2 BÜYÜK SOĞAN 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI 100 GR MARGARİN 2 ADET SİVRİ BİBER KIRMIZI BİBER KARABİBER MAYDANOZ
YAĞLAMA Yemek Tarifi Hazırlanışı:
YAPILIŞI:Kuru maya un ile karıştırılır.Sonra diğer hamur malzemeleri katıp yumuşak bir hamur elde edilir.15-20 dakika dinlendirilir.Hamurdan bezeler alınıp tabak büyüklüğünde açılıp yağsız teflon tavada pişirilir.Bir tavada kıyma,soğan,biber kavrulur ve içerisine salça eklenip baharatı ve maydanozu eklenir.1 çay bardağı kaynamış su eklenip biraz pişirilir ateşten alınır.Bir tepsiye ekmekten konup üzerine karşımdan sürülür.Bu işlem harç bitene kadar devam edilir.Üçgen şeklinde kesilip isteğe bağlı sarımsaklı yoğurtla servis yapılır.AFİYET OLSUN.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!