Yakup Satar Kimdir, Nerelidir, Nerede Doğdu? Kaç Yaşında, Nerede ve Nasıl Öldü?
Yakup Satar Kimdir? Biyografisi, Hayatı, Özgeçmişi, Doğum Yeri, Doğum Tarihi, Fotoğrafı Kaç Yaşında Nerede Nasıl Öldüğü, Memleketi ve Nereli Olduğu? Yakup Satar hakkında merak ettiğiniz her şey haberimizde…
YAKUP SATAR KİMDİR?
Doğum tarihi : ??.??.1898 Ölüm tarihi : 02.Nisan.2008
Yakup Satar kaç yaşında öldü : 110
Kilo & Boy :
Burcu :
Meslek : Asker
Yakup Satar doğum yeri : Kırım
Ölüm yeri : Eskişehir
YAKUP SATAR BİYOGRAFİSİ
2 Nisan 2008 tarihinde hayata gözlerini yuman I. Dünya Savaşı’nın son Türkgazisi. I. Dünya Savaşı’nda Irak Cephesi’nde savaşmış olan Yakup Satar, İstiklal Madalyası sahibiydi.
Yakup Satar, 1898 yılında, Kırım’da dünyay geldi. Annesi Bahtlı Hanım, babası ise Hızır Bey’di. Ailesi ile beraber 5 yaşındayken Eskişehir’e göçen Satar, 1915 yılında Osmanlı Ordusu’na katıldı.
1917 yılında özel bir görevle Bağdat’a giden 50 kişilik Osmanlı birliğinin içerisinde yer alan Satar, bu görevin iptal edilmesiyle birlikte normal tabura katılarak Bağdat’da askerlik görevine devam etti. İstanbul’un işgali ile birlikte birliğinin İngiliz askerlerine teslim olması sonucunda esir düşen Satar, iki yıl boyunca esir hayatı yaşadı.
1919 yılında yapılan esir değişimi sonrası memleketine kavuşan Satar, Eskişehir’de kısa bir süre kaldıktan sonra Milli Mücadele’ye katılmak üzere Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kuvvetlerine katıldı.
Savaşın sona ermesinin ardından çiftçi olarak uzun süre çalışan Satar, hayatının sonuna kadar Eskişehir’de ikamet etti. 6 çocuğu, 50’ye yakın torunu bulunan kahraman gazi, 110. Yaşgününden kısa bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. İyileşmesinin ardından doktorları tarafından evine gönderilen Satar, 2 Nisan 2008 tarihinde Seyitgazi, Eskişehir’de bulunan evinde hayata gözlerini yumdu. Cenazesi 6 Nisan 2008 tarihinde yapılan büyük bir törenle toprağa verildi.
Yakup Satar, kendisi gibi son sağ kalan gazi arkadaşları olan Ömer Küyük ve Veysel Turan’la beraber, yönetmenliğini Nesli Çölgeçen’in yaptığı Son Buluşma(2007) adlı belgesel filmine Kurtuluş Savaşı ile ilgili anılarını aktarmıştır.