Yayla Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Yayla Böreği Nasıl Yapılır?
Yayla Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yayla Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yayla Böreği nasıl hazırlanır, Yayla Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yayla Böreği için Malzemeler:
30 adet hazır baklava yufkası 2 baş soğan yarım kilo yağsız kıyma 1 paket margarin tuz, karabiber
Yayla Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarini bir tavada eritip bir kenarda bekletin. Soğanı ince doğrayın. Eriyen yağdan üç çorba kaşığı alıp, soğanları pembeleştirip, yağsız kıymayı katın. Suyunu salıp çeksin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın, kıyma kavrulsun ve bir kenara alın. Baklava yufkalarını üst üste koyun. Büyüklüklerine uygun bir tepsiyi, üzerlerine kapatıp tepsi boyunda kesin. Tepsinin altını yağlayıp bir yufka döşeyin, üzerine bir tatlı kaşığı eriyen yağdan gezdirin. Yine bir yufka koyup aynı işlemi tekrarlayın. Dördüncü beşinci yufkadan sonra, kesilen kenarlardan çıkan parçalardan alarak düzgünce bir sıra yapıp yağı gezdirin. Onbeş yufkayı dizme işi bitince, kıymayı üzerine yayıp, yine aynı işleme devam edin. Dizme işi bitince, bu kez yufkaları kare kare kesip, kalan yağı üstünde ve kesik aralarında gezdirin, ortaya yakın ısıdaki fırına koyarak, nar gibi kızarıncaya kadar bir saat kadar pişirin. AFIYET OLSUN !
Yayla Böreği 2. tarifi
Yayla Böreği için Malzemeler:
30 adet hazır baklava yufkası, 2 adet soğan, 500 gr yağsız kıyma, 1 paket margarin, tuz
Yayla Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tava içinde margarini eritin. Ayrı bir tava içinde de 4 kaşık margarinde soğanı ve kıymayı kavurun.(önceden erittiğiniz margarinden alın) ikisi de bir kenarda dursun. Yufkaları tek tek tezgah üzerindeyken kullanacağınız tepsi büyüklüğünde kesin. Artan dilimleri de kullanacaksınız. Dilimleri yağlaya yağlaya (1tatlı kaşığı kadar yağ) tepsiye dizin. 15tanesini serince kıymayı yayın artan dilimleri de düzgünce serin, aynı işlemi devam ettirin yufkalar bitsin. Dizme işi bitince böreği çiğden dilimleyin. Kalan yağı üzerine ve kesik aralarına gezdirin. 160derecede kızarana kadar pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!