Yaz aylarında çocuklar için tavsiyeler: Çinkonun sıcaklarda ne faydası olur?

Sıcaklıkların 50 dereceyi aşmasıyla, birçok ülke rekor düzeydeki en sıcak yaz günlerini yaşıyor. Yoğun ısı ve sık sık ısı dalgaları, çocukların sağlıklı ve enerjik kalmak için yeterli beslenmeyi almalarını çok önemli hale getiriyor.

Yaz aylarında çocuklar için tavsiyeler: Çinkonun sıcaklarda ne faydası olur?

Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklıklar erkenden başladı. Hissedilen sıcaklıklar 45-50 dereceye çıktı. Özellikle de yaşlı ve çocukların sıcak havalarda dikkat etmesi gerekiyor.

ÇİNKO, YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARI KORUYOR

Genellikle gözden kaçan hayati bir besin de çinkodur. Bu kavurucu yaz aylarında çocukların yeterli çinko almalarını sağlamak, bağışıklık sistemlerini güçlendirmekten cilt sağlıklarını desteklemeye kadar birçok faydaya sahip olabilir.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Çinko, bağışıklık hücrelerinin işlevini destekleyerek ve iltihabı azaltarak bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde çok önemli bir rol oynar. Çocukların yeterli çinko almalarını sağlayarak, hastalanma risklerini azaltmaya yardımcı olabilir ve hastalıktan sık sık kesinti olmadan yaz maceralarının tadını çıkarmalarını sağlayabilirsiniz.

299937077-h-1024x700.webp

Cilt Sağlığını Destekler

Çinko, yara iyileşmesine ve sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur; bu, özellikle çocukların açık hava etkinliklerinden kaynaklanan kesiklere, sıyrıklara ve güneş yanıklarına daha yatkın olduğu yaz aylarında çok önemlidir. Çinko, cilt onarımı ve yenilenmesi için hayati önem taşıyan bir protein olan kolajen üretimine yardımcı olur.

Çinko Çocukları Aktif Tutar

Çinko, enerji metabolizmasında kritik bir rol oynar ve özellikle aktif yaz aylarında onu çocuklar için temel bir besin haline getirir. Bu mineral, karbonhidratları, yağları ve proteinleri enerjiye dönüştürmek için çok önemli olan çok sayıda enzimatik reaksiyonda rol oynar.

.jpeg

İştahı Geliştirir

Isı, çocuklarda iştahı önemli ölçüde azaltabilir ve yaz aylarında beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli yiyecek tüketmelerini zorlaştırır. Çinko, açlığı teşvik etmek için kritik olan tat ve koku alma duyusunu etkileyerek sağlıklı bir iştahı sürdürmek için gereklidir. Yeterli çinko seviyeleri, çocukların uygun bir iştaha sahip olmalarını sağlar

Bilişsel Fonksiyonu Geliştirir

Çinko, nörotransmiter işlevini desteklediği için yaz kampları ve eğitim faaliyetleri sırasında çocukların bilişsel gelişimi için çok önemlidir. Bu kimyasal haberciler öğrenme, hafıza ve ruh hali düzenlemesi için gereklidir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KATMAK İÇİN TIKLAYIN