17 Eylül 2017 tarihinde yapılan YDS Sonuçları 5 Ekim'den daha erken bir tarihte mi açıklanıyor. YDS Sonuçları ne zaman açıklanıyor. Tüm detaylar haber istemiz bolgegundem.com'da
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Sonbahar Dönemi için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dün saat 10.00'da gerçekleştirildi. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. ÖSYM tarafından sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin takvim yayınladı. Adayların 17 Eylül 2017 tarihinde katılım sağladığı YDS’nin sonuçları ÖSYM aday işlemleri sisteminden 5 Ekim 2017 tarihinde öğrenilebilecek. Adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak sonuç bilgilerine ulaşabilecekler. ÖSYM aday işlemleri sistemi dışında mobil uygulama ile de sonuçlar görülebilecek. Adayların sınav sonuç belgeleri, adreslerine posta yolu ile gönderilmeyecek. İnternet sitesi üzerinden yapılan sonuç ilanı tebliğ hükmündedir.
YDS SORULARI VE CEVAPLARI YAYINLANDI!
YDS SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIYOR?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Sonbahar Dönemi için Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) dün saat 10.00'da gerçekleştirildi.
Adayların 17 Eylül 2017 tarihinde katılım sağladığı YDS’nin sonuçları ÖSYM aday işlemleri sisteminden 5 Ekim 2017 tarihinde öğrenilebilecek. Adaylar, aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak sonuç bilgilerine ulaşabilecekler.
İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça sınavlarından oluşan YDS sonbahar dönemi sınavı sonuçları ise ÖSYM'nin resmi sitesinden ilan edilecek.
YDS sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreyleriyle giriş yapıp sonuçları öğrenebilecekler. Buradan açıklanacak sonuçlar dışında herhangi bir sonuç belgesi gönderimi gerçekleşmeyecek.
YDS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?
YDS için başvuru yaparak sınava girebilecek olan kişiler şunlardır;
- Doktora, doçent ve sanatta yeterlik adayları
- Yüksek lisans programına girecek lisans mezunu adaylar
- Lisans programlarının son sınıfında okuyan öğrencilerden, yüksek lisans veya doktora öğrenimi görmek isteyen adaylar
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışan ve dil tazminatı ya da yurt dışı görev vb. nedenlerden dolayı yabancı dil bilgisini ölçmek isteyenler
- Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı’na (DUS) ya da Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) girecek olanlar
- Kamu personeli olmak için KPSS’ye girecek olan adaylardan, çalışmak istenilen kamu kurumu talebi doğrultusunda yabancı dil seviyesini belirlemek isteyenler
- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor olsa bile yabancı dil seviyesini belirlemek isteyen üniversite veya yüksek okul mezunları
YDS SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.
Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
YDS SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?
Sınav süresince adayların belirlenen kurallara uyması gereklidir. Kurallara uymayan adayların sınavlar geçersiz sayılır.
Sınavda adayların;
- birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri
- salondaki görevliye soru sorması
- birbirlerinden silgi, kalem vb. şeyleri alıp vermesi
- sınav başlamadan soruları okumaya başlaması
- soru ve cevapları başka bir kağıda yazmaları
- sınav süresi bittiği halde soruları çözmeye devam etmeleri
- sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınavlarının geçersiz sayılmasına neden olur.
YDS PUANLAMA SİSTEMİ NASIL OLACAK?
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavlarda sınav kitapçığının cevap alanları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır. Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.