Yelpaze Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi

Yelpaze Patlıcan nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Yelpaze Patlıcan oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Yelpaze Patlıcan

Yelpaze Patlıcan Kebabı nasıl yapılır?  Yelpaze Patlıcan Kebabı tarifi

Yelpaze Patlıcan Kebabı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kıyasıya yarışan gelinler Yelpaze Patlıcan Kebabı yapıp çeyrek altını almaya çalışacak. İşte tarifi..

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

4 küçük patlıcan
Köftesi için :

  • 500 gram kıyma
  • 1/2 (yarım) adet kırmızı soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için :

  • 1 kase salçalı sos
  • 1 adet domates
  • 1 adet biber

Yelpaze Patlıcan Kebabı Tarifi Yapılışı

Patlıcanları kabuklarını soymadan ve sap kısımlarını çıkarmadan bir kesme tahtasının üzerine alın. Bıçak yardımıyla tam derine girmeden kesin.
Tek tek ayrılabilen ve yelpaze formuna giren bir görünüm elde edin.
Ardından tuzlu suda siyah suyu çıkana ve acılığını atana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlenen patlıcanları iyice kurulayın. Bir tavanın içine kızartma yağını koyun ve kızdırın.
Kuruladığınız patlıcanları renkleri hafifçe dönene kadar kızartın.
Kağıt havlu serili bir tabağın üzerine alın ve fazla yağının süzülmesini sağlayın.
Köftesi için : Tüm malzemeleri bir kabın içine alın ve iyice yoğurun.
Isıya dayanıklı cam kabı yağlayın.
Kızarttığınız patlıcanların iç kısımlarına hazırladığınız kıymalı harcı doldurun.
Üzerine salçalı sos gezdirin. Domates ve biberini ilave ederek 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Bol keyif, afiyet olsun.

tarifi-8.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡