Yeşil çayın zararları nelerdir? Yan etkileri neler?
Sağlıklı beslenmeyi tercih eden bir kısım insanın sıklıkla içmeyi tercih ettiği yeşil çayın bilmediğimiz zararları olduğu ortaya çıktı. Özellikle kilo verme döneminden günde 2 fincan tüketilmesi tavsiye edilen yeşil çayın zararları ile ilgili tüm detaylar haberimizde yer alıyor.
Sakinleştirici ve ödem atıcı etkisiyle popüler olan yeşil çay özellikle kadınların bir numaralı içeceği olmuş durumda. Fakat yeşil çayın faydası olduğu kadar zararı da olduğu ortaya çıktı. Güne yeşil çay ile başlayanlar, bu çayın vücudu toksinlerden arındırdığı inancına sahiptir. Bir çok kişinin severek tükettiği yeşil çayın zararları hakkında bilmeniz gerekenleri sizin için derledik...
YEŞİL ÇAYIN ZARARLARI?
Yeşil çayın günde 2 fincandan fazla tüketimi tahmin edemeyeceğimiz riskler içeriyor. Yeşil çayın zararları tansiyon hastaları ve hassas kişileri oldukça ilgilendiriyor.Yeşil çay tansiyon hastaları için tehlikeli olabilir. Bunun nedeni ise beta bloker içeren ilaçların, vücuda faydasını engellemesidir. İçindeki kafein sebebiyle, aşırı yeşil çay tüketiminde uykusuzluk sorunlarını ortaya çıkarır.
Hamilelerin ise kesinlikle tüketmemesi gereken bir çaydır. Bunun sebebi olarak, folikasit seviyesini olumsuz şekilde etkilediği söyleniyor. Hamile değilseniz; fakat bebek emziriyorsanız da yeşil çay tüketmemeniz tavsiye ediliyor.
Yeşil çayın ayrıca kullanılan ilaçların olumlu etkilerini azalttığı da biliniyor. Bu çayın fazla tüketilmesi halinde böbreklere zarar verebilir. Yine fazla tüketildiğinde; mide bulantısı, ardından kusma, sık sık idrara çıkma gibi sorunlara neden olabilir.
Özellikle çeşitli böbrek rahatsızlıkları, kalp ve damar rahatsızlıkları ve kanında pıhtılaşma sorunları olanların yeşil çay tüketmemesi tavsiye ediliyor. Kafein oranının yüksek olması nedeniyle , yeşil çay vücutta demir eksikliğine de sebep olur.
Yeşil çayın bir çok zararına rağmen yine de bitki çayı olarak ilk tercihiniz yeşil çay oluyorsa, zararlarını en aza çekmek için, yeşil çayı demledikten sonra 30 saniye bekletin ve demini döküp tekrar demleyin. Böylece içerisindeki kafein oranı azalmış olacaktır.