YKS birincisi kim oldu 2019? Üniversite sınavında kim birinci oldu? YKS 1.cisi 2019

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konulardan birisi de birincinin kim olduğu. Peki YKS birincisi kim oldu? Bu merak edilen sorunun cevabı haberimizde

YKS birincisi kim oldu 2019? Üniversite sınavında kim birinci oldu? YKS 1.cisi 2019

YKS birincisi kim oldu? sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından arama motorlarında en çok aranan konu başlıklarından oldu. Bizde sizler için bu sorunun cevabını araştırdık. İşte merak edilenler...

YKS 2019 BİRİNCİSİ KİM OLDU?

YKS sonuçlarının açıklanmasının sonra ÖSYM'den de birincilerler ilgili açıklama geldi

ÖSYM'DE AÇIKLAMA

ÖSYM tarafından, YKS'de TYT ile Sayısal, Sözel, Eşit Ağırlık'tan 1'er, Yabancı Dil'den ise 5 birincinin çıktığı bildirildi.

ÖSYM AÇIKLAMASINDAN ÖNCE BİRİNCİLER İÇİN NE DENMİŞTİ?

YKS'nin ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi'ndeki (AYT) tüm sorulara doğru cevap vererek EA puan türünde 500 tam puan alan Ankara Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Cuma Taş, Türkiye birinciliğini elde etti.

Taş, yaptığı açıklamada, sınava düzenli ve planlı çalışarak hazırlandığını belirterek, "Çok çalışmak her zaman başarı getirmiyor. Benim başarımın arkasındaki en önemli etken doğru şekilde, planlı çalışmak oldu." dedi.

Sınava hazırlanırken sosyal aktivitelere de vakit ayırdığını ifade eden Taş, "Sınava hazırlanırken yoğun çalışmak insanı bunaltıyor. Bu yüzden insan dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben boş zamanlarımda ailemle vakit geçirdim, arkadaşlarımla gezdim, okulda sosyal faaliyetlere katıldım." diye konuştu.

Başarılı olmak için öğrencilerin sınava hazırlık sürecinde kaygı yaşamamalarının önemini vurgulayan Taş, şöyle konuştu:

"Öğrencilerin heyecan yapmadan, sakin şekilde, kendilerine güvenerek sınava girmeleri gerekiyor. Ailemin ve çevremdekilerin bana güvendiğini hissetmek, benim de kendime olan güvenimi artırdı. Sınavda da sakin şekilde soruları cevapladım ve başarıya ulaştım."

Birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu ifade eden Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birincilik hiç beklemiyordum. Çünkü daha önce girdiğim ve tüm sorulara doğru cevap verdiğimi düşündüğüm deneme sınavlarından kötü sonuçlar aldıklarım oldu. Daha önce girdiğim sınavlarda da YKS'deki kadar yüksek başarı elde edememiştim."

Taş, gelecekte diplomat olmak istediğini ifade ederek, "Yıllardır hayalim, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde okumak. Oradan mezun olunca da devletin önemli kademelerinde çalışmak, diplomat olmak istiyorum. Umarım hayallerim gerçekleşir." dedi.

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

YKS SÖZEL BİRİNCİSİ ANKARA'DAN

Yine Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunu olan Onur Bora Hancı ise 551.66433 puanla üçüncü oldu. Hancı, “Düzenli ders çalıştım. Hayatımdan bazı konularda ödün verdim. Keman kursunu falan bıraktım. Sadece sağlığıma dikkat ettim düzenli uyudum. Düzenli yemek yedim. Ailem zaten ilk 10'a gireceğimi düşünüyordu. Hukuk okumak istiyorum. Hangi üniversite olacağına 11 gün içinde karar vereceğim.”

YKS Eşit Ağırlık birincisi Ankara'dan çıkarken, Sözel birincisi ise Denizli’den çıktı. 

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

DENİZLİ'DEN DE BİR BİRİNCİ

2019 YKS’ ye giren ve sınav sonucunu merak eden öğrenciler arasında Denizli Özel Final Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Berke İşler’de vardı.  İşler’in sınav sonuçlarını incelemesi sonucu SAY Puan türünde (Ham-SAY) ve (Y-SAY) 500 tam puan alarak Türkiye 1.si olduğunu öğrendi.

Fen Lisesi öğrencisi Mehmet Berke İşler’in bu başarı sevincini ailesi ve öğrenim gördüğü Denizli Özel Final Fen Lisesi idaresi ve öğretmenleri de paylaştı.

Denizli Özel Final Fen Lisesi Yöneticisi Sadi Öztekin, öğrencisinin aldığı başarıyı sosyal medya hesaplarından paylaşarak haklı olarak şu ifadelere yer verdi.

Öztekin; “Denizli Özel Final Fen Lisesi öğrencimiz Mehmet Berke İşler SAY Puan türünde (Ham-SAY) ve (Y-SAY) 500.000 tam puan alarak Türkiye 1.si oldu. Yıllarca süren özverili çalışmasından dolayı öncelikle kendisini, sonra da ailesini ve Denizli Final Okullarının öğretmen, yönetici ve tüm çalışanlarını yürekten tebrik ediyor, M. Berke'ye üniversite hayatında üstün başarılar diliyorum. İnanıyorum ki, güzel ülkemize çok büyük katma değer sağlayacaktır. Hiçbir başarının tesadüf olmadığını kanıtladığın ve hem kendi ailene, hem de Final ailesine büyük bir onur yaşattığın için teşekkürler M. Berke...”

YKS birincisi kim oldu 2019? Üniversite sınavında kim birinci oldu? YKS 1.cisi 2019

Özel Final Fen Lisesi Öğrencisi Mehmet Berke İşler’in Denizli dışında olduğu, sınav sonucunu aldığı andan itibaren Denizli’ye dönüş hazırlığı yaptığı ve şu aralar Denizli’ye varmak üzere olduğu belirtildi.

İDDİALARA GÖRE EMRE POLAT'DA BİRİNCİ OLDU

Henüz ÖSYM net bir açıklama yapmasa da sosyal medya dan elde edilen bilgilere göre Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda birinci olanlardan biri de çobanlık yapan Emre Polat oldu.

Herkes Emre Polat'ı konuşuyor. Çünkü Emre, iddialara göre dershane parasının denkleştirebilmek için kurbanda topladığı derileri sattı.

Erzurum'un köyünde çobanlık yapan Emre Polat'ın bu başarısı sosyal medyada olay oldu. Herkes Emre Polat'ı tebrik etti.

YKS birincisi kim oldu 2019? Üniversite sınavında kim birinci oldu? YKS 1.cisi 2019YKS birincisi kim oldu 2019? Üniversite sınavında kim birinci oldu? YKS 1.cisi 2019

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

YKS KONTENJAN BİLGİSİ

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar merakla kontenjan bilgisini merak ediyor. İşte YKS kontenjan bilgisi, YKS tercih kılavuzu

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

 TYT BARAJ PUANI KAÇ?

120 Sorudan 15-20 NET arası yapmak barajı geçmek için yeterlidir.

YÜKSEKOKULLAR HANGİ PUANLA ALIM YAPIYOR?

Artık yüksekokullar TYT ile alım yapmıyor. Yüksekokul bölümlerine yerleşmek istiyorsanız 2. oturumlara da girmeniz gerekliydi.

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

YÖK ATLAS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILIR?

YÖK Atlas, Yükseköğretim Kurumları'nın (YÖK) özellikle tercih sürecinde üniversite adaylarına doğru tercih yapmaları için destek olacak bir program olarak tasarlandı. YÖK Atlas, lisans tercih sihirbazında son 4 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuluyor.

YÖK ATLAS İÇİN TIKLAYINIZ

Önlisans tercih sihirbazında ise son 2 yılın taban başarı sıraları, puan türü değişen programların eski puan türündeki taban başarı sıraları, şehre, üniversite türüne, burs oranlarına, öğretim türüne göre arama yapma imkanı sunuyor. Net Sihirbazı, üniversite adaylarının en çok merak ettikleri konulardan biri, hedefledikleri bölüme girebilmek için hangi testte kaç net yapmaları gerektiğidir. YKS Net Sihirbazı ile bu sorular en güvenilir şekilde yanıt buluyor.

2018 ÖSYS'de Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan lisans - önlisans programlarına yerleşenlerin YKS testlerinde yaptıkları Net Ortalamaları burada yer almaktadır. Bilgiler, ÖSYM verilerinin derlenerek işlenmesi sonucu oluşturulmuştur. Net Sihirbazı'nın en önemli özelliği gerçek verilere dayanmasıdır. Ortalama net değerleri doğrudan 2018'de lisans/önlisans programlarına yerleşenlerin YKS'deki net sayıları kullanılarak belirlenmiştir. Bu çerçevede tahmini değil, gerçek değerlerdir.

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

YÖK ATLAS’TA NELER ÖĞRENİLİR?

YÖK'ün Atlas uygulaması aracılığıyla, tercih edeceğiniz üniversite bölümünün;

– Kontenjan, yerleşen, kayıt yaptıran, ek yerleşen, ek kayıt yaptıran sayıları
– Yerleşenlerin cinsiyet dağılımı
– Yerleşenlerin geldikleri coğrafi bölgeler
– Yerleşenlerin geldikleri iller
– Yerleşenlerin öğrenim durumu
– Yerleşenlerin liseden mezuniyet yılları
– Yerleşenlerin mezun oldukları lise alanları
– Yerleşenlerin mezun oldukları lise grupları / lise tipleri
– Yerleşenlerin mezun oldukları liseler
– Yerleşen okul birincileri
– Taban puan ve başarı sırası istatistikleri
– Yerleşen son kişinin profili
– Yerleşenlerin YKS net ortalamaları
– Yerleşenlerin YKS puanları
– Yerleşenlerin YKS başarı sıraları
– Ülke genelinde tercih edilme istatistikleri
– Yerleşenlerin ortalama kaçıncı tercihlerine yerleştikleri
– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversite türleri
– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Üniversiteler
– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – İller
– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Aynı/Farklı programlar
– Yerleşenlerin tercih eğilimleri – Programlar (Meslekler)
– Yerleşme koşulları

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır. Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.

YKS birincisi kim oldu? Üniversite sınavında kim birinci oldu?

TYT PUANI İLE ALAN ÜNİVERSİTE BÖLÜMLERİ (2019)

Acil Durum ve Afet Yönetimi   

Adalet  

Ağız ve Diş Sağlığı           

Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi   

Ameliyathane Hizmetleri      

Anestezi       

Arıcılık  

Aşçılık

Atçılık ve Antrenörlüğü

Avcılık ve Yaban Hayatı  

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi      

Bağcılık

Bahçe Tarımı

Bankacılık ve Sigortacılık          

Basım ve Yayın Teknolojileri      

Basın ve Yayıncılık         

Beton Teknolojisi          

Bilgi Güvenliği Teknolojisi         

Bilgi Yönetimi  

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon          

Bilgisayar Operatörlüğü

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Teknolojisi     

Bitki Koruma    

Biyokimya       

Biyomedikal Cihaz Teknolojisi    

Boya Teknolojisi          

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı     

Coğrafi Bilgi Sistemleri   

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri  

Çağrı Merkezi Hizmetleri        

Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi

Çevre Koruma ve Kontrol  

Çevre Sağlığı

Çevre Temizliği ve Denetimi     

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi     

Çocuk Gelişimi  

Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri     

Deniz Brokerliği

Deniz Ulaştırma ve İşletme

Deniz ve Liman İşletmeciliği       

Deri Konfeksiyon        

Deri Teknolojisi

Dış Ticaret     

Diş Protez Teknolojisi    

Diyaliz

Doğal Yapı Taşları Teknolojisi    

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi

Döküm

Eczane Hizmetleri          

Elektrik

Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı      

Elektrikli Cihaz Teknolojisi        

Elektromekanik Taşıyıcılar         

Elektronik Haberleşme Teknolojisi        

Elektronik Teknolojisi   

Elektronörofizyoloji      

Emlak ve Emlak Yönetimi           

Endüstri Ürünleri Tasarımı           

Endüstriyel Cam ve Seramik      

Endüstriyel Kalıpçılık       

Endüstriyel Tavukçuluk

Enerji Tesisleri İşletmeciliği      

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon         

Eser Koruma  

Et ve Ürünleri Teknolojisi      

Ev İdaresi            

Evde Hasta Bakımı           

Fındık Eksperliği              

Fidan Yetiştiriciliği           

Fizyoterapi      

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık   

Gaz ve Tesisatı Teknolojisi         

Geleneksel El Sanatları  

Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu

Gemi İnşaatı    

Gemi Makineleri İşletme         

Geoteknik         

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi   

Gıda Teknolojisi           

Giyim Üretim Teknolojisi           

Görsel İletişim  

Grafik Tasarımı  

Halıcılık ve Kilimcilik    

Halkla İlişkiler ve Tanıtım           

Harita ve Kadastro     

Hava Lojistiği   

Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği     

İç Mekan Tasarımı   

İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi  

İkram Hizmetleri        

İlahiyat

İlk ve Acil Yardım       

İnsan Kaynakları Yönetimi          

İnşaat Teknolojisi        

İnternet ve Ağ Teknolojileri        

İş Makineleri Operatörlüğü        

İş Sağlığı ve Güvenliği   

İş ve Uğraşı Terapisi        

İşletme Yönetimi       

Kağıt Teknolojisi             

Kaynak Teknolojisi          

Kimya Teknolojisi          

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi         

Kooperatifçilik

Kozmetik Teknolojisi    

Kuruyemiş Üretimi ve Teknolojisi            

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı     

Kültür Balıkçılığı             

Kültürel Miras ve Turizm          

Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği   

Laborant ve Veteriner Sağlık    

Laboratuvar Teknolojisi

Lastik ve Plastik Teknolojisi       

Lojistik

Maden Teknolojisi      

Makine

Makine, Resim ve Konstrüksiyon

Maliye

Mantarcılık       

Marina İşletme

Marina ve Yat İşletmeciliği          

Marka İletişimi  

Medya ve İletişim  

Mekatronik  

Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası  

Metalurji       

Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi       

Mimari Dekoratif Sanatlar        

Mimari Restorasyon    

Mobil Teknolojileri       

Mobilya ve Dekorasyon

Moda Tasarımı

Moda Yönetimi

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği  

Nükleer Tıp Teknikleri   

Odyometri      

Optisyenlik  

Organik Tarım

Ormancılık ve Orman Ürünleri   

Ortopedik Protez ve Ortez       

Oto Boya ve Karoseri     

Otobüs Kaptanlığı            

Otomotiv Teknolojisi     

Otopsi Yardımcılığı        

Özel Güvenlik ve Koruma      

Patoloji Laboratuvar Teknikleri  

Pazarlama     

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi     

Perfüzyon Teknikleri    

Peyzaj ve Süs Bitkileri   

Podoloji   

Polimer Teknolojisi     

Posta Hizmetleri      

Radyo ve Televizyon Programcılığı   

Radyo ve Televizyon Teknolojisi

Radyoterapi    

Rafineri ve Petro-Kimya Teknolojisi

Raylı Sistemler Elektrik ve Elektronik Teknolojisi        

Raylı Sistemler İşletmeciliği   

Raylı Sistemler Makine Teknolojisi         

Raylı Sistemler Makinistlik       

Raylı Sistemler Yol Teknolojisi   

Reklamcılık    

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri        

Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği         

Sağlık Kurumları İşletmeciliği     

Sağlık Turizmi İşletmeciliği    

Sahne ve Dekor Tasarımı    

Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi

Seracılık      

Seramik ve Cam     

Seramik, Cam ve Çinicilik    

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği   

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri

Sivil Savunma ve İtfaiyecilik  

Sondaj Teknolojisi

Sosyal Güvenlik

Sosyal Hizmetler  

Spor Yönetimi

Su Altı Teknolojisi     

Sulama Teknolojisi

Süs Bitkileri Yetiştiriciliği  

Süt ve Besi Hayvancılığı

Süt ve Ürünleri Teknolojisi   

Şarap Üretim Teknolojisi            

Tahribatsız Muayene

Tapu ve Kadastro        

Tarım   

Tarım Makineleri           

Tarımsal İşletmecilik

Tarımsal Ürünler Muhafaza ve Depolama Teknolojisi    

Tarla Bitkileri

Tekstil Teknolojisi       

Tekstil ve Halı Makineleri        

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik     

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri   

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri    

Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama     

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler       

Tohumculuk   

Turist Rehberliği   

Turizm Animasyonu     

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Seyahat Hizmetleri

Uçak Teknolojisi

Uçuş Harekat Yöneticiliği    

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri  

Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik)    

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik     

Uygulamalı İspanyolca ve Çevirmenlik  

Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik      

Üretimde Kalite Kontrol   

Web Tasarımı ve Kodlama

Yağ Endüstrisi  

Yapı Denetimi

Yapı Ressamlığı

Yapı Tesisat Teknolojisi

Yapı Yalıtım Teknolojisi

Yaşlı Bakımı     

Yat İşletme ve Yönetimi

Yat Kaptanlığı   

Yerel Yönetimler           

Zeytincilik ve Zeytin İşleme Teknolojisi 

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡