Yoğurtlu Buğday Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Buğday Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Buğday Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yoğurtlu Buğday Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Buğday Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yoğurtlu Buğday Çorbası için Malzemeler:
2,5 bardak buğday, 1 bardak nohut, 3 bardak yoğurt, 1 adet yumurta, yağ, tuz, su
Yoğurtlu Buğday Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Buğdayı akşamdan ıslatın, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.(1saat) Nohudu ıslatın, ayrı bir tencere içinde bol suda haşlayın. İkisi de yumuşadığı vakit birbirine karıştırın, kaynasınlar. Ayrı bir kap içinde yoğurt, yumurta, 1 kaşık sıvıyağ, 1fincan su ve tuz karıştırarak kısık ateşte ısıtın. Pişen çorbaya yavaşça bu karışımı ilave edin. 2 dk daha kaynatın. Ardından ocağın altını kapatarak erimiş yağ ile karıştırın ve servise sunun.