Yoğurtlu Ispanak Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Ispanak Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Ispanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yoğurtlu Ispanak Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Ispanak Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yoğurtlu Ispanak Çorbası için Malzemeler:
Malzemeler: 1 küçük demet ıspanak 1 adet pırasa 1 çay bardağı pirinç 1 su bardağı yoğurt 2 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz 7-8 su bardağı su ya da et suyu
YOĞURTLU ISPANAK ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Hazırlanışı: Pirincin üzerine 2,5 su bardağı su eklenir, yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Ispanak ve pırasa yıkanır, sapı ile birlikte ince ince doğranır. Tencereye su ya da et suyu koyukup üzerine tuz eklenir. Kaynayınca üzerine doğranmış ıspanak ve pırasa ilave edilerek yumuşayana kadar pişirilir. Üzerine haşlanmış pirinç, karabiber, sıvı yağ eklenir, karıştırılır. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Soğumaya bırakılır. Yoğurt 1 su bardağı su ile çırpılıp pişirilen çorbaya eklenir. Soğuk servis yapılır….