Yoğurtlu Yayla Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?
Yoğurtlu Yayla Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Yoğurtlu Yayla Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Yoğurtlu Yayla Çorbası nasıl hazırlanır, Yoğurtlu Yayla Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Yoğurtlu Yayla Çorbası için Malzemeler:
5 çorba kaşığı pirinç 10 su bardağı et suyu veya su 3 çorba kaşığı un Yarım bardak süt 4 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı margarin 1 yumurta sarısı Yetrince tuz, nane 4 kişilik
Yoğurtlu Yayla Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin. Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Bitraz karıştırdıksan sonra , üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberli yağ ve nane serperek servis edin.