Zeytinyağlı Taze Fasulye Tarifi | Nasıl Yapılır?
Bugün sizlerle Zeytinyağlı Taze Fasulye tarifi ve Zeytinyağlı Taze Fasulye yapılması için gerekli malzemeler ile nasıl yapılacağını paylaşacağız.. Ağzınız ve gönlünüzde hoş tatlar bırakması temennisi ile… Afiyet Olsun…
Zeytiyağlı taze fasulye malzemeleri
1 kg taze fasulye
6 veya yedi tane domates
2 tane kuru sogan
3 dis sarimsak
1 cay bardagi zeytinyagi
1 tatli kasigi pul biber ve tuz
Zeytiyağlı taze fasulye tarifi
fasulyeleri yıkadıktan sonra ayıklayın.
Ortadan uzunlamasına kesin ve ikiye bölün
Tencereye Önce sıvı yağı dökün
Soganlari dograyın, cok az kavurun ama hafif çiğli kalsın, pembeleşmesine gerek yok
Domatesleri yıkadıktan son rendeleyin
Sarımsağı da ince ince dograyın
Fasulyeleri tencereye dökün biberini de koyun tencerenin ağzını sıkıca kapatın ve kısık ateşte pişirmeye bırakın
Zeytinyağlı taze fasulyenin püf noktası şudur; böyle sebze yemekleri pişirirken su koymamaya dikkat edin sebze kendi suyunu birakır içinde de zaten bolca domates var cok lezzetli olacağından hic süphem yok
İsterseniz zeytinyağlı yemek yaparken 1 tane kesme seker atabilirsiniz, yemeklere tat ve lezzet verir. Yemeği pişirirken severek yaparsak daha başka bir tat katmış oluruz
Benim çocuklarım anne bu ne güzel olmuş bunun içine ne kattin diye sorarlar bende sevgimi ve muhabbetimi diye cevap veririm afiyet olsun…