Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır? Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Zeytinyağlı Yaprak Sarma'' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığıZeytinyağlı Yaprak Sarma ise merak konusu oldu. Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi ...
Kanal D ekranlarının sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta'da gelinlerin kıyasıya yarışacağı günün yemeği ‘Zeytinyağlı Yaprak Sarma’ oldu. Günün yemeğinin açıklanmasıyla izleyiciler Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl pişirilir? Zeytinyağlı Yaprak Sarma için hangi malzemeler gerekli? Zeytinyağlı Yaprak Sarma nasıl pişirilir?’ sorularını araştırmaya başladı. İşte Zeytinyağlı Yaprak Sarma malzemeleri ve Zeytinyağlı Yaprak Sarma tarifi...
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA TARİFİ
Malzemeler:
300 gram
asma yaprağı
1 adet
limon
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 su bardağı
sıcak su
İç harcı için:
1/2 su bardağı
zeytinyağı
3 adet orta boy
kuru soğan
1,5 su bardağı
pirinç
1 su bardağı
sıcak su
1 yemek kaşığı
dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı
kuş üzümü
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
nane
1 çay kaşığı
yenibahar
1/2 çay kaşığı
tarçın
Yapılışı:
Sarmanın iç harcını hazırlamak için; yarım su bardağı zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. 3 adet rendelenmiş soğanı hafif renk alana kadar kavurun. Ardından üzerine 1,5 yemek kaşığı dolmalık fıstığı da koyup kavurmaya devam edin.
Ilık suda 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdürdüğünüz 1,5 su bardağı pirinci soğanlarla birlikte, pirinçler şeffaf bir görünüm kazanana kadar kavurun.
Ardından sırasıyla; 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın ekleyip karıştırın. Yaklaşık 1 su bardağı sıcak suyu da ilave edin ve iç harcı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.
Salamura asma yapraklarını tezgahın üzerinde damarlı kısımları üstte kalacak şekilde açın. Her bir yaprağın orta kısmına; hazırlayıp, ılıttığınız iç harçtan birer tatlı kaşığı kadar paylaştırın.
Kenar kısımlarını içe alıp, geniş kısmından uç kısmına doğru ilerleyerek tüm yaprakları sıkı bir şekilde sarın.
Sarma tenceresinin tabanını birkaç adet asma yaprağı ile kaplayın. Hazırladığınız sarmaları, sıra halinde, yan yana dizin. Limonu halka halka dilimledikten sonra sarmaların üzerine yerleştirin.
Pişme esnasında açılmamaları için; üzerlerine düz bir servis tabağı kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını da tencereye ekledikten sonra sarmaları, kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Arzuya göre; ılık ya da soğuk olarak servis edin.