Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır?Zeytinyağlı yer elması tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Zeytinyağlı Yer Elması yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı yer elması ise merak konusu oldu. Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Zeytinyağlı yer elması i İşte tarifi
Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Zeytinyağlı yer elması '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Zeytinyağlı yer elması ise merak konusu oldu. Zeytinyağlı yer elması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Zeytinyağlı yer elması İşte tarifi...
Zeytinyağlı Yer Elması Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
9-10 adet yer elması
1 adet havuç
1 avuç pirinç
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı domates salçası
Maydanoz
Yarım limon
NASIL YAPILIYOR?
Derin bir kaba su koyun ve suya da limon sıkın.
Yer elmalarınızı yıkayın soyun tekrar yıkayın ve limonlu suya ekleyin, soğanınızı, havucunuzu da temizleyin ve onları da limonlu suya ekleyin.
Tencerenize yemeklik doğradığınız soğanları, sarımsakları alın 3-4 kaşık zeytinyağ ekleyerek 1-2 dakika kadar kavurun. şimdi 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyerek kavurmaya devam edin.
1 çay kaşığı salçanızı da ekleyin hep birlikte biraz kavrulsunlar. Soğanlar cam gibi olsun.
Soğanlar kavrulurken siz yer elmalarını istediğiniz şekilde doğrayın ( ben halka halka doğradım) kavrulmuş soğana ekleyin.
Havucu da istediğiniz şekilde doğrayın onuda soğana ekleyin. Pirincinizi yıkayın süzün onu da tencereye ekleyin. Tencerede ki malzemeleri karıştırın hepsi bir biri ile tanışsın kaynaşsın.
Tuzunu, karabiberini ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin.
Ve yemeğinize göz kararı kaynamış su ekleyerek pişirin. Su sebzelerin üstüne çıkacak kadar olsa yeter çok çok da su koymayın benim koyduğum su miktarını ve yemek pişdikten sonra kalan su miktarını resimlerden görebilirsiniz. Bence zeytinyağlılar piştiğin de çok çok sulu olmamalı. Kararında olmalı :)))))) Ben yemeğe su eklediğim ilk anı ,pişerken ve en son halini resimledim arzu ederseniz bakabilirsiniz.
Yemeğimiz pişti. Biraz soğusun üzerine kıyılmış maydanoz ekleyiniz isterseniz dereotu da koyabilirsiniz o da bence çok yakışır ama bizimkiler dereotunu bir kaç yemek dışın da ( bakla, kabak mücver, tavuk salatası) pek sevmiyorlar o nedenle ben eklemedim
Yemeğinizi tabağınıza alınca sıkılmış limon ile tüketirseniz daha lezzetli olur.
Not :Zeytinyağlıları piştiği tencere de soğutun tamamen soğuduktan sonra isterseniz servis tabağına ya da daha şık bir kaseye alın zeytinyağlılar piştiği tencere de soğuyunca daha bir kendine geliyor daha bir lezzetli oluyor gibi geliyor bana. Ama tercih tabii ki sizin. .
Afiyetler olsun.
Deneyebileceğiniz diğer yer elması tarifleri;
Sağlık açısından yenmesi çokça önerilen, denendiğinde de çok sevilen yer elmasının çorbasını da denemelisiniz. Menüleriniz için farklılık olacak, deneyenlerin de beğeneceği yer elması çorbasını hiç vakit kaybetmeden sizlerde pişirmelisiniz.
Her şeyin turşusunu yapıp sevdiğimiz gibi yer elmasının da turşusunu yapabiliriz. Yemeklerinizin yanında sizlere eşlik edecek yer elması turşusunu evlerinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.
Portakallı yer elması yer elması sevenlerin sıklıkla tükettiği bir lezzettir. Daha önce denememişseniz en kısa sürede denemelisiniz.
Zeytinyağlı yer elması tarifi kaç kalori?
1 tabak zeytinyağlı yer elması yaklaşık olarak 247 kaloriye denk gelmektedir.