Acil Tıp Teknisyeni Maaşı Ne Kadar? 2021 Acil Tıp Teknisyeni Maaşları, İş İlanları
Acil Tıp Teknisyeni Bireylerin bedenen, ruhen, kazaya uğraması veya hastalanması durumunda, ilk yardım ve acil bakım hizmetlerini uygulayan, hasta , yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezlerine ulaştırılmasını sağlayan kişidir. Acil Tıp Teknisyeni maaşı ne kadar? Haberimizden 2021 Acil Tıp Teknisyeni maaşları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Acil Tıp Teknisyeni görev tanımı nedir, Acil Tıp Teknisyeni ne iş yapar, Acil Tıp Teknisyeni olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Acil Tıp Teknisyeni mesleğine sahip olabilmek için hangi belgelerin gerektir tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Acil Tıp Teknisyeni Tanımı; Bireylerin bedenen, ruhen, kazaya uğraması veya hastalanması durumunda, ilk yardım ve acil bakım hizmetlerini uygulayan, hasta , yaralı ya da kazazedenin sağlık merkezlerine ulaştırılmasını sağlayan kişidir.
Acil Tıp Teknisyeni Maaşı Ne Kadar? 2021 Acil Tıp Teknisyeni Maaşları
Acil Tıp Teknisyeni maaşı ortalama aylık 2.820 - TL'dir. En düşük Acil Tıp Teknisyeni maaşı 2.320 -TL, En yüksek ise 3.510 - TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Acil Tıp Teknisyeni iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Acil Tıp Teknisyeni İş İlanları İçin Tıklayın
Acil Tıp Teknisyeni Olmak İçin Hangi Bölümü Okumak / Hangi Okul Mezunu Olmak Gerekir?
Ortaöğretim (Lise ve Dengi) okul mezunu olmak gerekmektedir. ( Acil tıp teknisyeni olmak için, Sağlık Meslek Liselerinin dört yıllık eğitim veren Acil Tıp Teknisyeni branşından mezun olma şartı bulunmaktadır.)
Acil Tıp Teknisyeni Ne İş Yapar?
a) Görevini tüm aşamalarında haberleşme ağını doğru ve hızlı bir biçimde kullanmak,
b) Doğru mesajı almak ve ilgili birimlerle koordinasyonu sağlamak,
c) Hasta/yaralının sağlığını tehlikeye atmadan olay yerinden uzaklaştırmak,
d) Hasta/yaralıyı güvenli bir ortama alarak ilk yardım müdahalelerini yapmak,
e) Hasta/yaralıya kardio pulmoner resusitasyon uygulamak, suni solunum yapmak, kalp masajı uygulamak,
f) Hasta/yaralının ilk yardım müdahalesi öncesi ve sonrası sağlık kuruluşuna taşınması amacıyla triyaj işlemlerini yapmak,
g) İlk yardım müdahalesi yapılmış olan hastanın ambulansa ya da sağlık kuruluşuna uygun pozisyonda taşınmasını sağlamak,
h) Uygulanan il yardın müdahalelerinin ambulansta devamını sağlamak ve ilgili sağlık kuruluşuna teslim etmek,
i) Ambulansın teknik, tıbbi araç-gereç ve malzeme yönünden kullanıma hazır halde bulundurmak, zorunlu hallerde ambulansı kullanmak,
j) Acil yardım ve kurtarma hizmetlerini yaparken kendisi ve çevresindekileri her türlü tehlike ve kazalardan koruyacak önlemleri zamanında almak,
k) Zorunlu hallerde doğuma müdahale ederek normal doğum yaptırmak,
l) Kendi görev alanı ile ilgili malzemelerin amacına uygun kullanarak bakım ve temizliğini yapmak,
m) Görevi ile ilgili yazışma, raporlama,dosyalama, arşiv ve istatistiki çalışmaları yapmak,
n) Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmek,
o) Ekip çalışması bilinciyle hareket etmek,
Acil Tıp Teknisyeni Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Sağlık İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
Sağlık İle İlgili Diğer Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Acil Tıp Teknisyeni Meslek Kodu Nedir?
Türk Meslekler sözlüğünde Acil Tıp Teknisyeni mesleğinin meslek kodu 3258.02 olarak belirlenmiştir
Acil Tıp Teknisyeni Çalışma Alanları Ve İş Bulma Olanakları
Acil Tıp Teknisyenleri genellikle kamu ve özel hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocaklarında çalışırlar. Ayrıca, acil yardım istasyonları, ambulanslar ile Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünde çalışabilirler. Meslekte iş bulma olanağı özel sektörde yetenek ve bilgiye bağlıdır.
Acil Tıp Teknisyeni Çalışma Ortamı Ve Koşulları
Acil Tıp Teknisyenleri bazen açık havada (trafik kazaları vb. durumlar) bazen de hastane vb. sağlık kuruluşlarında kapalı ortamlarda çalışırlar. Çalışma saatleri düzenli olmayıp gece nöbetleri vardır. Çalışırken hastalarla, hasta yakınları ve diğer sağlık personeli ile iletişimde bulunur.
Mesleğin Gerektirdiği Genel Özellikler
Acil Tıp Teknisyeni olmak isteyenlerin; - İnsanlara yardım etmekten hoşlanan, - Dikkatli, temiz, titiz, - Soğukkanlı, - Ani durumlarda hızlı ve doğru karar verebilen, kişiler olmaları gerekir.
YORUM KAT: Yukarıdaki Acil Tıp Teknisyeni maaşlarına ek sizlerde Acil Tıp Teknisyeni mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.