Akpas ne demek, TDK'ya göre Akpas kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Karşımıza çıkan bazı kelimelerin anlamlarını Türk Dil Kurumunun sözlüğünden araştırırız. Akpas sıkça olmasada bazen duyduğumuz bir kelimedir. Akpas ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre anlamı nedir? Akpas kelimesinin anlamını en doğru şekilde öğrenebilmeniz için bu bilgilendirici makaleyi sizler için toparladık.

Akpas ne demek, TDK'ya göre Akpas kelime anlamı nedir, nasıl kullanılır?

Sosyal yaşamın devinimi içinde birçok kelimeye maruz kalırız. Bazılarının anlamlarını bilirken bazılarını ilk kez duyduğumuz için akıllarımızda soru işareti belirir. Peki Akpas ne demek? Akpas TDK sözlük anlamı ne demektir? İşte merak ettikleriniz ve daha fazlası.

Günlük yaşantımızda bazen hiç duymadığımız, bilmediğimiz kelimelerle karşılaşabiliyoruz. Bu durumda internette kısa bir araştırma yaparak bu kelimelerle ilgili fikir ve bilgi sahibi oluyoruz. İşte o kelimelerden bir tanesi akpas kelimesi. Peki akpas ne demek? Türk Dil Kurumu (TDK) sözlük anlamına göre akpas nedir, akpas kelimesinin kaç anlamı var? İşte bu sorularınızı bu içerikte bulabilirsiniz.

ne demek

AKPAS NE DEMEK, TDK'YE GÖRE ANLAMI NEDİR?

Akpas kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir.

TDK'ya göre akpas kelimesi anlamı şu şekildedir:

- Lahana, turp, şalgam, karnabahar vb. bitkilerin kök dışındaki bütün bölgelerine yerleşebilen, özellikle semizotugillerde karşılaşılan yosunumsu mantar (Albugo candida)

Türk Dil kurumu anlamı kelime anlamıTDK anlamı nedir?

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡