Ambar Şefi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Ambar Şefi Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ambar Şefi Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?

Meslek Bilgileri

  

Meslek Kodu : 4321.12

 
  

Meslek Adı : Ambar Şefi

 
  
  

Grup Bilgileri

  

M. Ana Grubu : Büro Hizmetlerinde Çalışan Elemanlar

 
  

M. Alt Ana Grubu : Sayısal İşlemler Yapan Ve Malzeme Kayıtları Tutan Büro Elemanları

 
  

M. Grubu : Malzeme Kayıtları Ve Taşımacılık İle İlgili Büro Elemanları

 
  

M. Birim Grubu : Stok Büro Elemanları

 
  

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

 
  
  

Meslek Detay Bilgileri

  

Meslek Tanımı Nedir?

 

Ambarlara gelen hammadde, yarı mamul, mamul veya yardımcı malzemelerin miktar kontrolünü yapan, ilgili yerlere taşıma ve kayıtlarının tutulmasını sağlayan, ambar istif ve stok işlemlerinin yürütülmesini, üretim hattına gerekli malzemelerin yüklenmesini ve malzeme açısından üretimde aksama olmaması için gerekli faaliyetleri yürüten kişidir

 
  

Görev ve İşlem Basamakları :

 

Ambar Şefi, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

  1. Ambarlara gelen hammadde, yarı mamul, mamul veya yardımcı malzemelerin araçlardan güvenli bir şekilde indirilmesini sağlamak,
  2. İnen malzemeyi ambalajından çıkartmak, miktar kontrolü yapmak, ambardaki ilgili yerlere taşınmasını sağlamak,
  3. Ambardan çekilmek üzere talep edilen malzemeleri hazırlamak, fişini almak, malzemeyi vermek ve gerekli kayıtlarını tutmak,
  4. Stok seviyelerini izlemek, malzeme hareketlerini günü gününe ilgili formlara işlemek,
  5. Ambardaki malzemelerin genel sayımını yapmak,
  6. Sipariş düzeyleri belirli malzemelerin bu düzeyin altına düşmemesi için ilgililere gerekli uyarıları yapmak,
  7. Satın almadan gelen ve acil üretime alınması gereken malzemenin sayım ve kayıt işlemini yapmak, ambara girmeden doğrudan üretim tezgahlarına yüklenmesini sağlamak,
  8. Stok ve mal akışını takip etmek,
  9. Sorumluluk alanında tertip ve düzeni sağlamak,
  10. Bölümünde günlük yapılan/yapılacak işlerle ilgili bağlı olduğu yöneticisine bilgi vermek/almak,
  11. Ambar ve ilgili bölümlerin temiz ve düzenli olmasını sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡