Ateşe mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Ateşe mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Ateşe meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 1112.01
Meslek Adı : Ateşe
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Yöneticiler
M. Alt Ana Grubu : Başkanlar, Üst Düzey Yöneticiler Ve Kanun Yapıcılar
M. Grubu : Kanun Yapıcılar Ve Üst Düzey Yöneticiler
M. Birim Grubu : Üst Düzey Devlet Yöneticileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Bir devletin başka bir devlette temsilcisi olan elçiliklerine kendi uzmanlık (askeri, ticaret, basın, kültür vb.) alanına göre müşavir olarak görev yapan nitelikli kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Ateşe, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Uzmanlık alanı ile ilgili bilgi toplama, ilişkileri geliştirme konularında çalışmalar yapmak,
Uzmanlık alanı ile ilgili raporlar hazırlamak,
Uzmanlık alanı ile ilgili olarak ülkesini temsil etmek,
Askeri ataşe Elçiliğin askeri konulardaki (kara, hava, deniz subayları) müşaviri olarak, Silahlı Kuvvetleri yabancı ülkelerde temsil etmek, savaş anında müttefik ülkedeki harekatı takib etmek, barış anında o devletlerle yapılacak antlaşmalar, silah mübadelesi ve diğer konularda müşavirlik yapmak,
Ticaret ataşesi bulunduğu ülke ile kendi memleketi arasında ticari münasebetleri geliştiren, bu konuda anlaşmaların yapılabilmesi için gerekli çalışmalarda bulunmak,
Basın ataşesi radyo ve televizyon, haber alma, basın, film konularında uzmanlaşan personelden teşkil edilen ve bu dalda müşavirlik yapmak
Kültür ataşesi Bulunduğu ülke ile kültürel bağlar kurmak, bu hususta yeni çalışmalar yapmak, kültür mübadelesi için gerekli hazırlıklarda bulunmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Ateşe Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Taksi Şoförü mesleği için “8322.03” kod olarak kullanılır iken Puro İmal İşçisi (Makineyle) mesleği için “8160.92” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;