Balık Pilakisi tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Balık Pilakisi Nasıl Yapılır?
Balık Pilakisi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Balık Pilakisi Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Balık Pilakisi nasıl hazırlanır, Balık Pilakisi yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Balık Pilakisi için Malzemeler:
1 kg palamut 2 adet soğan 2 adet domates 3 adet patates 2 adet havuç 2 adet kereviz 4 diş sarımsak maydanoz 1 adet limon ½ bardak zeytinyağı 3 bardak su tuz
Balık Pilakisi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanları yarım ay biçiminde doğrayıp 1 fincan zeytinyağında kavurun. Hafif pembeleşince tencereye suyu koyup kaynamaya bırakın. Bu şekil 20dk kaynatıp soğanları ezerek süzgeçten geçirin püre olsunlar. Diğer sebzeleri de halka şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin. 20dk da bu şekil kaynatın, sebzeler pişsin. Sebzelerde yumuşadığı vakit halka şeklinde doğranmış balıkları ve kalan zeytinyağını katın. Tuzunu da ayarlayarak 15dk pişirin. Yanında limon ve maydanoz ile servis edin.
Balık Pilakisi 2.tarif
Balık Pilakisi için Malzemeler:
1 kg kefal 150gr arpacık soğanı 3 adet patates 3 adet havuç 2 adet kereviz 4 diş sarımsak maydanoz 1 adet limon 1,5 bardak su 1,5 fincan zeytinyağı tuz
Balık Pilakisi Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Sebzeleri doğrayarak hazır edin. Hepsini bir tencereye koyun. Yağını, suyunu ve tuzunu ayarlayarak 30dk kaynatın. Balıkları halka şeklinde doğrayın, limonu da yuvarlak dilimlere kesin ve pişen sebzelere ekleyin. 15dk daha kaynatıp balıklar pişince ocaktan alın. Ilık olarak kıyılmış maydanoz ile servis edin.