Bezelyeli Kalkan Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bezelyeli Kalkan Balığı nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bezelyeli Kalkan Balığı Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bezelyeli Kalkan Balığı tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Bezelyeli Kalkan Balığı nasıl hazırlanır, Bezelyeli Kalkan Balığı yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Bezelyeli Kalkan Balığı için Malzemeler:

1 adet kalkan balığı 2 adet limon 1 bardak bezelye içi 30 adet mantar 1 kaşık un 5 kaşık sıvıyağ 1 bardak su maydanoz tuz

Bezelyeli Kalkan Balığı Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balığı temizleyip yıkayın ve limon ile ovun. Bir kapta yağı kızdırın; mantarları sote edin. Mantarlar hafif kızarınca 1 bardak limonlu suyu ve iç bezelyeyi ekleyin. Bunlar yumuşayana kadar pişsin. Kalkan balığını dilimlere bölün, 20dk pişirdiğiniz mantarlı karışıma katın, ayrıca 1 bardak unlu suyu da ekleyin orta ateşte balık yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan almaya yakın kıyılmış maydanozu serpin. Limon dilimleri ile de süsleyerek sıcak olarak servise sunun.

tarifi-2.jpgtarifi-3.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡