Bıldırcın güveç tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bıldırcın güveç Nasıl Yapılır?

Bıldırcın güveç nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bıldırcın güveç Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bıldırcın güveç tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bıldırcın güveç Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Bıldırcın güveç nasıl hazırlanır, Bıldırcın güveç yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Bıldırcın güveç için Malzemeler:

10 ad. bıldırcın 5 diş sarımsak 3 ad. orta boy kuru soğan 6 ad. orta boy domates 4 ad. sivri biber kırmızı pul biber-tuz-kara biber 50  gr margarin 1 ad. tahta  kaşık

Bıldırcın güveç Yemek Tarifi Hazırlanışı:

bıldırcınların itina ile tüyleri yolunur, temizlenir, tütsülenir...sarımsak ,soğanlar ve sivri biber ince ince kıyılır...domateslerin kabuklarını ince, güzelce soyduktan sonra, dört  adet domates küpler şeklinde doğranır...iki  adet domates salam gibi ince kesilir... güveç, önceden hazırlanmış odun ateşinde boş olarak 3-4 dakika ısıtılır... sonra içine margarin konularak tahta  kaşıkla karıştırılarak eritilir...erimiş yağ çok az kızdırılır... sarımsak ve soğanlar içine atılarak tahta  kaşıkla devamlı karıştırılarak kavrulur... kavrulmuş sarımsak ve soğanları boş bir kaba çıkarırız... güveç ateş üzerinden alınır ...boş kalan güveç in tabanına salam gibi kesilmiş domateslerin hepsi taban gözükmiyecek şekilde yerleştirilir....kavrulmuş sarımsak, soğan, sivri biberler ve küp domatesler bir kapta; yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harman edilirler... ayrı bir kapta bıldırcınlar da yeteri kadar tuz-karabiber-kırmızı pul biber ilave edilerek harmanlanır... güveç içine sırasıyla tabandaki domateslerin üstüne sarımsak ve domates harmanı serpiştirilir... bunun üzerine bıldırcınlar..... sonra tekrar sarımsak ve domates harmanı...bunun üstüne tekrar bıldırcınlar.... bıldırcınların üstüne domates harmanı......bu işlemler elimizdeki malzeme bitene kadar devam eder... bir  bardak su ilave edilir... güveç in kapağı kapatılır...(kapak; toprak kapak olursa çok daha lezzetli olur) köz olmuş ateş in üzerinde 1 saat pişmeye bırakılır....30 dakika sonra tahta  kaşıkla alt üst gelecek şekilde karıştırılıp, kapağı kapatılıp tekrar pişmeye bırakılır... güveç in altındaki közler geçmiyecek şekilde sürekli olarak beslenir.....Afiyet Olsun... Not:Güveç in tabanına döşenen salam gibi kesilmiş domatesler; güveç ilk pişerken bıldırcınların yanmaması içindir... Bir  bardaktan fazla su ilave etmememizin sebebi güveç in içindeki malzemelerin kendi suyunu salmasındandır.... İsteyenler bir yemek kaşığı domates sosu ilave edebilir ....

tarifi.jpgtarifi-3.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡