Bisküvili pasta tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Bisküvili pasta Nasıl Yapılır?
Bisküvili pasta nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Bisküvili pasta Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Bisküvili pasta nasıl hazırlanır, Bisküvili pasta yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Bisküvili pasta için Malzemeler:
1 paket krem şanti 1 şişe süt 1 çay kaşığı kakao 2 paket kakaolu bisküvi 100 gr fındık
Bisküvili pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Biküvileri ufak ufak kırın. Diğer tarafta krem şanti ve soğuk sütü çırpın. İçine kakao ve dövülmüş fındık koyun. Bisküviler ve bu karışımı kaşıkla düzelterek, altına naylon torba döşenmiş bir kalıba boşaltın. Buzlukta 2 saat bekletin. Hafifçe donmaya başlayınca ters çevirin ve servis yapın.
Bisküvili pasta 2. tarifi
Bisküvili Pasta için Malzemeler:
2 adet küçük kırmızı elma 1 adet küçük yeşil elma 1 paket krem şanti 1 büyük paket bebe bisküvisi
Bisküvili Pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bebek bisküvilerini küçük parçalara bölün. Paket krem şantiyi sütle çırparak hazırlayın. Elmaların Kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Bütün malzemeleri karıştırın. Çukur büyük bir cam kasenin içine strech film serin. Tüm malzemeyi içine döküp, buzlukta 3-4 saat kadar bekletin. Bu arada 1 paket çikolota sosu süt ile hazırlayın. Soğutun. Buzluktaki karışım eriyince ters çevirip, düz bir tabağa alın ve üstünü çikolata sos ile kaplayın. Tekrar buzlukta bir saat bekletin. Servisten 45 dakika kadar önce buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında hafifçe çözülmesini bekleyin.
bisküvili pasta 3. tarifi
bisküvili pasta için Malzemeler:
2 paket kakaolu bisküvi 1 su bardağı çekilmiş ceviz 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1/2 su bardağı kuru üzüm 1 çay bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao 2 poşet krem şanti 2 su bardağı süt
bisküvili pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın kremşantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın bisküvi ceviz pudra şekeri kuru üzüm 1 çay bardağı süt krem şanti ve kakaoyu tahta kaşıkla karıştırın karışımı folyo döşeli kaba boşaltıp bastırın 4 saat buzdolabında bekletin servis tabağına ters çevirerek çıkarın
bisküvili pasta 4. tarifi
bisküvili pasta için Malzemeler:
2 paket pötibör bisküvi 2 çorba kaşığı kakao 2 çay bardağı süt 125 gram eritilmiş margarin Muhallebi için: 1 litre süt 2 çorba kaşığı mısır nisastası 2 çorba kaşığı pirinç unu Kakao 1 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya 7 çorba kaşığı tozşeker 1/4 paket margarin
bisküvili pasta Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bisküvileri elinizle kırıp, geniş bir kaba alın. Üzerine kakaoyu, margarini ve sütü ekleyip, iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için, bir tencereye süt, mısır nişastası, pirinç unu, yumurta sarısı, vanilya, tozşeker ve margarini alın. Karıştırarak, koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi, tepsiye düzgün bir şekilde yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün. Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları
İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.
Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.
Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.