Cezaevleri Genel Müdürlüğü 3611 Sözleşmeli Personel alacak!

Cezaevleri Genel Müdürlüğü, toplamda 3611 sözleşmeli personel alacak. Alınacak personelin hangi pozisyonda çalıştırılacağı ve Sözleşmeli Pozisyonlara Yerleşebilmek İçin Gereken Şartlar haberimizde..

Cezaevleri Genel Müdürlüğü 3611 Sözleşmeli Personel alacak!

Cezaevleri Genel Müdürlüğü 3611 Sözleşmeli Personel alınacağını duyurdu
İlan edilen metinde sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere 3.222 infaz ve koruma memuru, 89 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 58 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 91 teknisyen, 75 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 34 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 3.611 personel alımı yapılacağı belirtildi

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 114’üncü maddesi, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumlan için sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmek üzere 3.222 infaz ve koruma memuru, 89 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 58 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 91 teknisyen, 75 destek personeli (şoför), 42 destek personeli (aşçı), 34 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 3.611 personel alımı yapılacaktır.

Sınavlar, planlanan personel sayısı dikkate alınarak Ek-2’de gösterilen 8 ayrı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığınca (sınav merkezi) yapılacaktır. Sınava girecek adayların Ek-1 başvuru formunu doldururken sınava başvuracağı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını (sınav merkezini) gösterir kutucuğu işaretleyip, atanmak istediği ceza infaz kurumunun bağlı olduğu adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını belirtmesi gerekmektedir. Adayların yerleşmek istediği her komisyon için puan sıralaması, boy-kilo ölçümü, sözlü sınav vb. işlemler ayrı ayrı yapılacak olup adayların bu hususu göz önüne alarak tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir.

Buna göre;

-Ankara Batı Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Ankara Batı Sınav Merkezi) tarafından Aksaray, Ankara, Ankara Batı, Bartın, Bolu, Çankırı, Ermenek, İnebolu, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kütahya, Tavşanlı ve Zonguldak Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-Bakırköy Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Bakırköy Sınav Merkezi) tarafından Bakırköy, Balıkesir, Bandırma, Bilecik, Çanakkale, Düzce, Edirne, Gebze, İnegöl, İstanbul Anadolu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Tekirdağ Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-Elazığ Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Elazığ Sınav Merkezi) tarafından Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Doğubayazıt, Elazığ, Iğdır, Hakkâri, Kars, Patnos ve Şırnak Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-Gaziantep Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Gaziantep Sınav Merkezi) tarafından Diyarbakır ve Gaziantep Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (İzmir Sınav Merkezi) tarafından Akhisar, Akşehir, Alanya, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Dinar, Eskişehir, Fethiye, İzmir, Manisa, Muğla, Ödemiş ve Uşak Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-Kayseri Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Kayseri Sınav

Merkezi) tarafından Boğazlıyan, Nevşehir, Kayseri ve Yozgat Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumlan için ayrı ayrı sınav yapılacaktır. -Malatya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Malatya Sınav Merkezi) tarafından Adana, Batman, Ceyhan, Elbistan, Erciş, Erzincan, Erzurum, Hatay, Kahramanmaraş, Kırıkhan, Kilis, Kozan, Mardin, Mersin, Midyat, Muş, Oltu, Osmaniye, Siirt, Silifke, Siverek, Şanlıurfa, Tarsus ve Van Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

-Samsun Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı (Samsun Sınav Merkezi) tarafından Amasya, Artvin, Bayburt, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Rize, Samsun, Sinop, Şebinkarahisar, Tokat, Trabzon ve Ünye Adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına bağlı ceza infaz kurumları için ayrı ayrı sınav yapılacaktır.

2.  Bu pozisyonlara yerleşecekler merkezi sınava (KPSS 2016) girip en az 70 puan alıp başvuranlar arasından en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının; -Sözleşmeli infaz ve koruma memuru ve destek personeli (şoför) adayları için on katı (on katı infaz ve koruma memuru adayı bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.)

-Diğer sağlık personeli (sağlık memuru), destek personeli (aşçı, kaloriferci) ve teknisyen adayları için beş katı (teknisyenler için beş katı aday her branş için ayrı ayrı belirlenecektir.) -Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır. Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağrılacaktır.

3.                   Başvurularda, lisans mezunları için 2016 KPSSP3, önlisans mezunları için 2016 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2016 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.

4.S özleşmeli Pozisyonlara Yerleşebilmek İçin Gereken Şartlar;

I.     Genel Şartlar:

a)                  Türk Vatandaşı olmak,

b)                  Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

c)                   Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

d)                  Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

e)                   Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

f)                  Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

g)                  Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 25/10/2017 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;

Merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

h)     Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

II.      Özel şartlar:

A- Sözleşmeli infaz ve koruma memurluğuna yerleşebilmek için ;

a)                   En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

b)                  Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 25/10/2017 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezî sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1986 ve sonrası sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

c)                   Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm.’den kısa boylu olmamak,

d)                  Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83’ten fazla, 70-17=53’ten az olmaması gerekmektedir.)

İLANININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡