Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) nasıl yapılır? MasterChef Chijeu Buldak tarifi? Malzemeleri?
Ekranların fenomen yarışması MasterChef'te bu akşam iki takımda hünerlerini sergiledi. İki takım bu akşam misafirler için Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) yaptı. Peki Chijeu Buldak nedir? Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) nasıl yapılır? tarifi nedir? Chijeu Buldak malzemeleri nelerdir?
Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) nasıl yapılır? Masterchef Türkiye'de bu akşam yarışmacılar Kore mutfağından lezzetleri sundular. Bu akşam yapılan yemeklerden biri de Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) oldu. Peki Chijeu Buldak (Acılı peynirli tavuk) nasıl yapılır? MasterChef Chijeu Buldak tarifi? Malzemeleri?
CHİJEU-BULDAK TARİFİ MALZEMELER
900 gr küp kesilmiş tavukgöğsü
2-3 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2-3 yemek kaşığı acı biber ezmesi (Gochujang)
1 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
⅓ su bardağı bal
6 diş sarımsak, ince kıyılmış
2 tatlı kaşığı taze zencefil, ince kıyılmış
1 çay bardağı su
300 gr mozarella peyniri, rendelenmiş
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri İçin:
1 adet yeşil soğan, ince dilimlenmiş
CHİJEU-BULDAK NASIL YAPILIR?
Geniş bir kasede kırmızı pul biber, acı biber ezmesi, soya sosu, ayçiçek yağı, karabiber, bal, ince kıyılmış sarımsak ve zencefili çırparak karıştırın. İçine küp kesilmiş tavukları ilave edip, tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
Sosa bulanmış tavukları geniş bir tavaya yerleştirin. İçinde tavukları marine ettiğiniz kaba 1 çay bardağı kadar su ilave edip, karıştırın ve tavadaki tavukların üzerine dökün. Tavanın kapağını kapatın ve yüksek ateşte yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Tavukların yanmaması için ara sıra dibini kontrol edin. Ardından tavukları bir kez karıştırın ve ters çevirin. Tekrar kapağını kapatın ve kısık ateşte 10 dakika daha pişmeye bırakın.
Pişen tavukların üzerine rendelenmiş mozarella peynirini serpiştirin ve önceden ısıtılmış 250 derece fırında peynirler eriyene dek yaklaşık 2-3 dakika pişirin. Üzerine ince dilimlenmiş yeşil soğan serpiştirip, sıcakken servis edin.