Çinekop Pilaki tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çinekop Pilaki Nasıl Yapılır?
Çinekop Pilaki nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çinekop Pilaki Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Çinekop Pilaki nasıl hazırlanır, Çinekop Pilaki yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çinekop Pilaki için Malzemeler:
8 adet orta boy çinekop 2 adet orta boy soğan 2 adet havuç 3 diş sarmısak 2 adet orta boy patates 1 adet kereviz 2 adet domates 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı tuz 2 su bardağı sıcak su
Çinekop Pilaki Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Çinekopları iyice temizleyip yıkadıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizin. Sarmısakları ince ince kıyın, havuçları ve soğanları küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada ısıttıktan sonra soğan, havuç ve sarımsakları soteleyin. Patates, domates ve kervizleri de küp küp doğrayın ve ardından onları da tavaya ekleyip sotelemeye devam edin. Birkaç dakika sonra salçasını da ekleyin, tuzu ve sıcak suyu da kattıktan sonra 5 dakika pişirin. Bu karışımı tepsideki çinekopların üzerine dökün ve yayın. Önceden ısıttığınız 200° ısılı fırında yarım saat kadar pişirin. Servise hazırdır.