Çipura Fırında tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çipura Fırında Nasıl Yapılır?

Çipura Fırında nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çipura Fırında Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Çipura Fırında tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çipura Fırında Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Çipura Fırında nasıl hazırlanır, Çipura Fırında yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Çipura Fırında için Malzemeler:

4 çipura(levrek de olur) 1 küçük soğan 1 küçük limon 2 diş sarmısak 2 y.kaşığı z.yağı 2 orta boy patates tuz,tane karaiber

Çipura Fırında Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıklar temizlenip tuzlanıp mangallık gibi üstten çizik atılır, Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir, Patatesler soyulup yarım cm kalınlığında halka doğranır,az tuzlanır Soğan aynı şekilde doğranır, Kağıdın üzerine patatesler döşenir aralara soğan konur, Sarmısaklar ayıklanıp ince kesilir ve balığın üst çiziklerine batırılır,birkaç  adet de içinlerine konur, Soğan halkalarından da balıkların içine birer  adet konur, Her balığın içine ve dışına  kaşıkla z.yağı sürülür, Son olarak da içlerine 2şer  adet tane karabiber konur, Öylece fırının orta rafına konur 200 derecede 40dk pişirilir Patatesler kızardıgında pişmiştir. Tabaklara balıkların yanına patates-soğan da eklenir,roka eşliğinde servis edilir.

tarifi-8.jpgtarifi-9.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡