Çiroz (Uskumru) tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çiroz (Uskumru) Nasıl Yapılır?
Çiroz (Uskumru) nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çiroz (Uskumru) Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Çiroz (Uskumru) nasıl hazırlanır, Çiroz (Uskumru) yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çiroz (Uskumru) için Malzemeler:
100 adet uskumru 350 gr mutfak tuzu
Çiroz (Uskumru) Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balıkların hepsini bir kaba koyup üzerine tuz dökün ve iyice karıştırın. 12 saat böylece bekletin. Daha sonra temizleyip güzelce yıkayın. Sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletin. Üçerli ya da dörderli olarak ipe dizip güneşte kurutun. Kurutma sırasında yağmurdan korumanız gerekir. Bir iki hafta sonra çirozlar yenecek kıvama gelecektir. Uskumru, nisan ve mayıs aylarında kurutmak için uygundur, diğer aylarda arzu ederseniz istavritlede çiroz yapabilirsiniz.