Çoban Kavurma tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Çoban Kavurma Nasıl Yapılır?
Çoban Kavurma nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Çoban Kavurma Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Çoban Kavurma nasıl hazırlanır, Çoban Kavurma yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Çoban Kavurma için Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kuzu eti 3 adet soğan 1 tatlı kaşığı kekik 3 adet çarliston biber 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarmısak ½ çay bardağı sıvı yağ
Çoban Kavurma Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.
Çoban Kavurma
Çoban Kavurma için Malzemeler:
1 kg kuşbaşı et 2 adet soğan 1 kaşık margarin 2 diş sarımsak kekik tuz
Çoban Kavurma Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Margarini eritin, et, bütün soğan ve sarımsakları kavurun. Et suyunu salıp çekince baharat katın, kısık ateşte suyu bitene kadar pişirin. Soğanları ayırıp servis edin.
Dana Eskalop tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Dana Eskalop Nasıl Yapılır?
Dana Eskalop nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Dana Eskalop Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Dana Eskalop nasıl hazırlanır, Dana Eskalop yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Dana Eskalop için Malzemeler:
4 adet dana eskalop 250 gr jambon, haşlama 1 adet soğan, rendelenmiş 2 çay fincanı tavuk suyu ( ya da et suyu) 2 çorba kaşığı beyaz galeta unu 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 200 gr çiğ krema 25 gr tereyağ 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 çay fincanı beyaz şarap 25 gr un sıcak su tuz, biber
Dana Eskalop Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Eskalopları dövün. Jambon, bir soğanının rendesi, galeta unu, maydanoz, tuz, biber ve yumurtayı karıştırın. Gerekirse çok az sıcak su ile yumuşatın. Eskalopları bir tahta üzerine yayın.Hazırladığınız içi dörde bölüp, eskalopların üzerine koyun. Her birini sarıp, bir kürdan yardımıyla tutturun. Tereyağ ve sıvıyağı bir tavada kızdırın. Eskalopları hafif una bulayıp yağda hafifçe kızartın. Üzerlerine sıcak et suyu, şarap ve krema ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 45-50 dakika hafif ateşte pişirin, kürdanları çıkarıp servis yapın.