Değirmen İşçisi (Baharat) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Değirmen İşçisi (Baharat)mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Değirmen İşçisi (Baharat)meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.19
Meslek Adı : Değirmen İşçisi (Baharat)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Belirli bir incelik elde etmek baharatı bir değirmende öğüten kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Değirmen İşçisi (Baharat) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Ambar kapaklarını ayarlayıp veya elle besleme deposunu baharatla doldurmak,
Öğütülecek baharatın inceliğine göre öğütme silindirlerini ayarlayarak, makineyi çalıştırır ve eleklerin altına kaplayarak koymak,
Eleklerden geçmeyen baharatı tekrar öğütmek,
Öğütülmüş baharatı konserve ve salamura işlerinde kullanılmak üzere formüle göre harman etmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Değirmen İşçisi (Baharat)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Süt Hayvancılığı Teknikerimesleği için “3142.42” kod olarak kullanılır iken Beşeri Ve İktisadi Coğrafya Öğretim Üyesimesleği için “2310.12” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Değirmen İşçisi (Baharat)Meslek Kodu “8160.19” olarak belirlenmiştir.
İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın