Denizci Usulü Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Denizci Usulü Balık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Denizci Usulü Balık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Denizci Usulü Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Denizci Usulü Balık nasıl hazırlanır, Denizci Usulü Balık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Denizci Usulü Balık için Malzemeler:

1 kg balık eti(levrek, kefal, mercan kırlangıç olabilir) 2 adet soğan 4 diş sarımsak ½ demet kereviz yaprağı 1demet dereotu 1demet maydanoz 2,5 bardak su 1,5 bardak balık suyu 1,5 fincan zeytinyağı 1 kaşık un 1 adet limon kırmızıbiber tuz

Denizci Usulü Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Balıkları temizleyip yıkayın ve bir tencereye alın. Buraya 1 adet soğan, maydanoz, dereotu ve kereviz yapraklarından koyun. Tuzu ve suyu ayarlayıp kuvvetli ateşte haşlayın. Kapağını kapatmayın ki üzerinde biriken köpüğü ayırabilesiniz. Haşlanan balıkları delikli kepçe kullanarak örselemeden bir tabağa alın; kalan suyunu süzün. Tencereye yağı koyup kızdırın, unu kavurun; rengi dönünce balık suyundan ekleyin. Sürekli karıştırarak koyuşana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Tabağa aldığınız balıkların üzerine ince kıyılmış soğan, dereotu ve maydanoz serpin, limon sıkın, baharat ekleyin en sona da ılınan sosu ekleyip servis edin.

tarifi-3.jpgtarifi-5.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡