Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 2265.04

Meslek Adı : Diyetisyen (Kreş-Anaokulu)

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Profesyonel Meslek Mensupları

M. Alt Ana Grubu : Sağlık İle İlgili Profesyonel Meslek Mensupları

M. Grubu : Sağlık İle İlgili Diğer Profesyonel Meslek Mensupları 

M. Birim Grubu : Diyetisyenler Ve Beslenme Uzmanları 

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Kreşte bulunan çocukların, sağlıklı beslenmeleri için kalori ve protein yönünden dengeli menü planlaması yapan, beslenme eğitimi veren, sağlıklı ve dengeli beslenmelerini sağlayan kişidir.

Görev ve İşlem Basamakları :

kur1-030.jpg

III. GÖREV VE İŞLEMLER:

Diyetisyen (Kreş-Anaokulu), İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

    Çocukların beslenmeleri ile ilgili cetveli hazırlamak, uygulanmasında idareye yardımcı olmak,
    Mutfakta hazırlanan yemeklerin kaliteleri ile ısıları bozulmadan servise hazırlanmasını ve dağıtılmasını sağlamak,
    Yemek servis bölümünün ve mutfağın hijyen kurallarına göre işletilmesini sağlamak,
    Mutfak personelinin gerekli temizlik kurallarına uymalarını ve eğitimlerini sağlamak,
    Yiyeceklerin saklanması ve muhafazasında uygulanacak beslenme kurallarına uyulmasını sağlamak,
    Hasta çocuklara doktor ile birlikte diyet listesi hazırlamak,
    Kreş yemekhanesinde kullanılacak yiyecek maddelerinin cins ve miktarlarını belirlemek,
    Süt çocukları ile küçük çocuklar için hazırlanan mama ve özel diyetlerin hazırlanma, pişirilme ve dağıtılma esaslarını saptamak,
    Kuruluşa alınacak yiyecek maddelerinin cins ve miktarlarının belirlenmesinde, teslim alınan yiyecek maddelerinin şartnamelere uygun olup olmadığının denetlenmesinde idareye yardımcı olmak,
    Depo ve kilerlerin hijyen ve beslenme kurallarına göre düzenlenmesini sağlamak. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Oto Kiralama Danışmanı mesleği için “5249.03” kod olarak kullanılır iken Diğer Üretim Nezaretçi Ve Ustabaşıları (Cam Eşya) mesleği için “7315.10” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Diyetisyen (Kreş-Anaokulu) Meslek Kodu “2265.04” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡