Domatesli Balık tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Domatesli Balık Nasıl Yapılır?
Domatesli Balık nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Domatesli Balık Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?
Bugün sizlerle Domatesli Balık nasıl hazırlanır, Domatesli Balık yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Domatesli Balık için Malzemeler:
1 kg palamut 5 adet domates 1,5 fincan zeytinyağı ½ bardak su tuz
Domatesli Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere içine kabukları soyularak doğranmış domatesi zeytinyağında pişirin. Ocaktan indirip derisi ve kılçığı çıkarılıp parmak uzunluğunda doğranmış balıklar ile suyu koyun. Tencerenin kapağını kapatarak 20dk da bu şekilde pişirin ve soğuk olarak servis edin.
Domatesli Balık 2. tarif
Domatesli Balık için Malzemeler:
1 kg sardalya 4 adet domates 3 adet soğan ½ limon 1,5 fincan zeytinyağı ½ bardak su 2 adet defne yaprağı tuz
Domatesli Balık Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Balıkların pullarını kazıyıp başlarını kesin. Kuyruktan başa doğru kılçık hizasında alttan ve üstten keserek filetolarını çıkarın ve bunları yıkayıp tepsiye yan yana dizin. Bir tava içinde yağda soğanı öldürün ve domates ile karıştırarak pişirin, sos olsunlar. Bunu da balıkların üzerine yayın. Suyu, tuzu, defne yapraklarını ve limon dilimlerini yerleştirerek tepsinin kapağını kapayın. Orta ateşte 20dk kaynatarak kapaksız olarak 10dk da fırında pişirin. Soğuk olarak servise sunun.