Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu 2021 nasıl yapılır? EGM personel alımı başvuru şartları neler?
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 90 kadrolu personel (hizmetli) alımı yapılacağına dair ilan yayımladı. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? EGM personel alımı başvuru şartları neler?İşte tüm detaylar haberimizde...
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yayımlanan ilana göre, değişik illerde görevlendirilmek üzere merkez ve taşra teşkilatına kadrolu statüde 90 kadrolu personel (hizmetli) alımı yapılacak. İlanda yer alan bilgiye göre merkezi sınav puanı olarak yalnızca 2020 yılında yapılan KPSS-P94 puanı esas alınacak. Peki Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? EGM personel alımı başvuru şartları neler?
UYARI!
Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliğine göre en az 3 yıl çalışmaları gerekmektedir. Bu nedenle başvuruda bulunacak adayların bu hususu göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları gerekiyor.
EGM BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
- b. Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1 de belirtilen öğrenim şartı ve diğer nitelikleri taşımak,
- Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak, (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
- Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak.
BAŞVURULAR NE ZAMAN, NASIL YAPILACAK?
Başvurular 25 Ocak 2021 tarihinde başlayacak olup, 29 Ocak'ta sona erecektir.
Adaylar yapılacak olan sözlü ve/veya uygulamalı sınava katılmak amacıyla;
a) Kimlik belgesi,
b) Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
c) İstenilen eğitim durumuna ait diploma/mezuniyet belgesinin aslı ve fotokopisi ya da noter tasdikli sureti (diploma/mezuniyet belgesinin aslının ibraz edilmesi durumunda, fotokopisi onaylandıktan sonra iade edilecektir. Diploma ve mezuniyet belgesi haricindeki belgeler kabul edilmeyecek.)
d) Başvuru yapan adaylar en fazla 10 tercihte bulunabilecekler.
e) KPSS Sonuç belgesinin aslı ya da internet çıktısının örneği ile birlikte bulundukları İllerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklar.
SÖZLÜ VE/VEYA UYGULAMALI SINAV NASIL OLACAK?
2020 yılı KPSS-P94 puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacak.
Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecek.
SÖZLÜ SINAV KONULARI
Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır.
Sözlü ve/veya uygulamalı sınav adayların;
- a) Mesleki bilgi ve mesleki yeteneği,
- b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade etme yeteneği, muhakeme gücü,
- c) Genel yetenek ve genel kültürü,
- ç) Davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
- d) Özgüveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, yönlerinden değerlendirilerek gerçekleştirilecektir.
KESİN BAŞARI LİSTESİ NASIL BELİRLENECEK?
a) Kesin başarı listesi, sözlü ve/veya uygulamalı sınavdan sonra belirlenecek olup, adayların merkezi sınav (2020 yılı KPSS-P94) ile sözlü ve/veya uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalamasına göre en yüksek puandan başlanarak sıralanacak.
b) Puanları eşit olan adaylardan, merkezi sınavda aldığı puan yüksek olan, bunun da eşitliği halinde yaşı büyük olan aday üst sırada yer alacak.
c) Hesaplanan sıralamaya göre atanmaya hak kazanan adaylar belirlenecektir. Ayrıca asil aday sayısı kadar yedek aday da belirlenebilir.
SONUÇLARA NASIL İTİRAZ EDİLİR?
Adaylar, sonuçlara ilan tarihinden itibaren yedi gün içinde Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına dilekçe ile başvurmak suretiyle itiraz edebilirler. Bu itirazlar sınavı yapan birim tarafından en fazla on gün içinde sadece maddi hata bakımından incelenir ve sonuç adaya yazılı olarak bildirilecek.
SINAVI KAZANANLAR NASIL ATANACAK?
a) Sınavı kazananların yerleştirilmeleri, kesin başarı listesindeki sıraya göre yapılacak.
b) Yerleştirilmeleri yapılan adaylardan istenilen sağlık kurulu raporu ile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmalarının olumlu neticelenmesini müteakip yerleştirildikleri yerlere atamaları yapılacak.
c) Atama şartlarını taşımayanlar ile atama şartlarını taşımadıkları sonradan tespit edilenlerin atamaları iptal edilecek.
d) Ataması yapılanlardan, vazgeçenler ile geçerli bir mazereti olmaksızın kanuni süresi içerisinde görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.