Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri Mesleği Nedir, Nasıl Olunur?
Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri | |
Meslek Kodu : 3142.12 | |
Meslek Adı : Et EndüsEt ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeritrisi Teknikeri | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları | |
M. Alt Ana Grubu : Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları | |
M. Grubu : Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları | |
M. Birim Grubu : Tarım Teknisyenleri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Önlisans | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
-Et ve et ürünlerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve tüketiciye ulaşması işlemlerini yürüten kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Et ve Ürünleri Teknikeri/Et Endüstrisi Teknikeri; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
- Sağlık açısından ürünlerin zararlı olup olmadıklarını belirlemek için fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik analizler yapmak,
- Ambalaj materyalini seçmek ve ambalajlama yapımını kontrol etmek,
- Kaçak kesimlerin önlenmesi için tedbir alınmasında yardımcı olmak,
- Etin teknolojik kurallara göre üretilmesini sağlamak ve uygulamak,
- Depolama şartlarını, sıcaklık, nispi nem, hava hızı vb. koşulları belirlemek,
- Sucuk, salam sosis vb. ürünlerin teknolojik şartlarda üretimini sağlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.