Et Kesimcisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Et Kesimcisi mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Et Kesimcisi meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Et Kesimcisi mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 7511.05

Meslek Adı : Et Kesimcisi 

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar

M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Yüzülmüş ve temizlenmiş hayvanları satışa, pişirmeye veya konserve yapmaya elverişli parçalara ayıran kişidir

Görev ve İşlem Basamakları :

Et kesici işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

whatsapp-image-2021-06-24-at-10-27-542-003.jpeg

    Etin en ekonomik bir şekilde nasıl kesileceğini tayin etmek,
    Eti testereyle kesip, satırla yararak; temizlemek ve istenilen standart parçalara veya daha küçük kısımlara bölmek,
    Yenmeyecek parçaları ve kemikleri ayırmak,
    Et üzerindeki fazla yağları sıyırmak,
    İyi kalitede olmayan eti kıyma haline getirmek,
    Et kütüğü ve kesme teçhizatını temizleyerek bıçakları bilemek,
    Perakende satış yapan bir dükkanda müşterilerin isteklerine göre et kesip hazırlamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Et Kesimcisi Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Islak Kutu Mendil Makinesi Operatörü mesleği için “8143.15” kod olarak kullanılır iken Endüstriyel Kontrol Teknisyeni mesleği için “3114.18” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Et Kesimcisi Meslek Kodu “7511.05” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡