Et Sarma tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Et Sarma Nasıl Yapılır?

Et Sarma nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Et Sarma Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Et Sarma tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Et Sarma Nasıl Yapılır?

Bugün sizlerle Et Sarma nasıl hazırlanır, Et Sarma yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Et Sarma için Malzemeler:
1/2  kg nuar 6   adet tostluk kaşar peyniri dilimi 1/2 demet maydanoz 2 orta boy kuru soğan tuz karabiber biraz un
Et Sarma Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1/2  kg nuar etini ince dilimler kesilip şnitzel tarzında dövülür. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Maydanoz ve soğan birlikte incecik kıyılarak et dilimlerinin üzerine yayılır. Kaşar peyniri et dilimlerini kaplayacak şekilde yerleştirilir. Et dilimleri rulo yapılarak tutması için yarım kürdan rulonun ortasına takılır. Etler teflon tavada iyice kızartılır ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Etler piştikten sonra tavadan bir tabağa alınır. Tavadaki sosa biraz un eklenerek sosun hafif koyulaşması sağlanır ve etler tekrar tavadaki sosun içine konulur. Etler 5 dakika daha bu sosla birlikte piştikten sonra servis yapılır.
Et Sarma 2. TARİF
Et Sarma için Malzemeler:
1/2  kg nuar 6 dilim kaşar peyniri 1/2 demet maydanoz 2  adet soğan karabiber biraz un tuz
Et Sarma Yemek Tarifi Hazırlanışı:
1/2  kg nuar etini ince dilimler halinde kesip şnitzel tarzında dövün. Et dilimlerinin üzerine tuz ve karabiber ekilir. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın; et dilimlerinin üzerine yayın. Kaşar peynirini et dilimlerini kaplayacak şekilde üzerlerine yerleştirin. Et dilimlerini rulo yapın tutması için yarım kürdanı rulonun ortasına takın. Etleri bir tavada iyice az yağ ile kızartın ve kızardıktan sonra üzerine su ilave edip pişmeye bırakın. Etler piştikten sonra tavadan çıkartarak tabak içine alın. Tavadaki sosa biraz un serpin ve bunun hafif koyulaşmasını sağlayıp etleri tekrar tavadaki sosun içine koyun. Etler 5 dakika daha bu sosla piştikten sonra servis yapılır.


bolge-gundem-etli-yemekler-020.jpg

Kolay ve Lezzetli Yemek Yapmanın Püf Noktaları
 Herkes yemek yapabilir, fakat herkesin yaptığı yemek parmaklarınızı yiyeceğiniz kadar lezzetli olmayabilir. Hep tartışılmıştır, yemek yapmak bir yetenek mi? Evet belki de ama yemek yapmayı seven, sofra hazırlayıp misafir ağırlamayı çok seven bir toplum olarak bizim için yemek yapmak bir hayat tarzı oldu
Yemek Hazırlamak İçin Pratik Öneriler Nelerdir?
Yemek yapmaya başlamadan önce ellerinizi sıcak su ve sabunla güzelce yıkayın. Çiğ gıdaların kokuları ellerinize daha hızlı işleyeceğinden dolayı; et, balık veya tavuk ile temastan sonra ellerinizi yıkamayı ihmal etmeyin.
Pişirme sürecinde hem zaman kaybı olmaması açısından hem de aklınızın karışmaması için tüm malzemelerinizi tezgahın üzerine koyun. Ayn anda birkaç yemek yapmayın, tek yemeğe odaklanın.
Bazen çocuklarımız evde hiç yemediği yemeği, komşuda tabak tabak yiyor olabilir. Bu canınızı sıkmasın, gözümüzden kaçırdığınız ufacık püf noktalarıyla sizde lezzetli yemekler yapabilirsiniz
 Peki Yemeği Pişirirken Neler Önemlidir?
Çok güzel bir çorba yaptınız, çorbanız kaynadı ve siz kapağını açıp soğuması için bıraktınız. Bunu yapmayın. Çorba kaynadıktan sonra kapağını kapatın, kendi buharıyla daha da lezzetli olacaktır.
    Eskilerden söylenmiş bir söze inanıp yemeğin salçalısının iyi olduğunu düşünüyoruz. Yemeğin fazla salçalısı, salçanın baskın tadıyla yapmış olduğunuz yemeğin lezzetini gölgeler. Salçayı en aza indirip, salça yerine domates kullanabilirsiniz. Salça asidik bir yapıya sahip olduğundan dolayı, pişerken malzemelerin besin değerlerini öldürür, tükettiğiniz yemekten sadece tuz ve salça tadı alırsınız.
    Salçada tuz oranı fazla olduğundan dolayı salça kullanmak zorundaysanız eğer, tuz kullanmayın. Tuz daha sonra da ilave edileceğinden dolayı yemeklerinizi çok az tuzla yapmanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır.
    Et doğrama tahtalarınız ve sebze doğrama tahtanız ayrı olmalıdır. Et doğramada kullandığınız bıçakları, yıkamadan sebzede kullanmayınız. Sizde istemezsiniz tatlarının birbirine karışmasını.
    Yemeğe başta çok fazla su eklemeyin. Sonradan eklediğiniz su her zaman ılık olmalıdır.
    Patlıcanları yemek yapmadan önce tuzlu suda en az 15-20 dakika bekletirseniz bu acı tadını alacaktır.
    Soğanları soyarken gözyaşı dökmeyin, sirke serpin
    Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması için diğer öne ; soğanı kullanmadan önce buzlukta bekletirseniz, hem gözleriniz yanmaz, hemde soğanlarınız kolay doğranır ve daha parlak görünürler.
    Soğanlarınızın kararmasını istemiyorsanız biraz un ekleyebilirsiniz.
    Eğer yemeklerinizde kullanacağınız malzemelerin kalori değerlerini merak ediyorsanız rafinera.com'da yer alan Ne ne kadar Kaç kalori sayfamıza göz gezdirebilirsiniz.
 Yemeğinizin sürekli kapağını açmak istemediğiniz için cam tencereli kapakta yaptınız ama buhardan göremiyorsunuz. Kapağın içini limon kabuğu ile silerseniz bir daha buhar olmayacaktır
    Hepimiz en az bir kere yemek yaparken taşırmışızdır, yemeğin taşmasını engellemek için tencerenin ağzına zeytinyağı sürün.
    Köfte yapmak istiyorsunuz ama tadı tam istediğiniz gibi olmuyor. Rafinera size tadını damağınızda bırakan köftenin sırrını veriyor; köftenin içine kattığınız ekmeği suyla ıslatmayın, et suyunda ıslatırsanız lezzeti artacaktır.
    Limonu hayatımızın her alanında kullanıyoruz. Bu sefer de etleri yumuşatmak için kullanacağız. En sert ete bile limon suyu kullandığınızda hem yumuşadığını hem de lezzetlinin artarak daha kısa sürede piştiğini göreceksiniz.
    Çay demlemeye dair bazı hükümler var; çay ne kadar uzun süre demlenirse tadının o kadar güzel olacağını sanıyoruz. Bu tamamen yanlış. Çay uzun süre beklediğinde içindeki maddelerin oranları değişerek bayatlamaya geçiyor. Çayınızın demlenmesi için 10 dk beklemeniz yeterli, lezzetinin daha güzel olduğunu göreceksiniz.
    Çarşıdan aldığımız maydanoz, dereotunun hemen sararmaması için, maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayın. Temiz bir peçete yardımıyla iyice kurulayın. Naylon bir saklama kabı içerisine koyup, buzdolabında muhafaza edin. Uzun bir süre bozulmadan kaldığını göreceksiniz.
    Ekmeklerinizin hemen küflenmemesi için, ekmek kabının içine ufak bir kapta tuz koyabilirsiniz.

 

tarifi-4.jpgtarifi-4.jpg

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡