Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?

Meslek Bilgileri

Meslek Kodu : 5223.23

Meslek Adı : Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı

Grup Bilgileri

M. Ana Grubu : Hizmet Ve Satış Elemanları 

M. Alt Ana Grubu : Satışlar İle İlgili Elemanları

M. Grubu : Mağaza, Dükkan Vb. Satış Elemanları 

M. Birim Grubu : Mağaza, Dükkan Vb. Yerlerde Çalışan Satış Elemanları

Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim 

Meslek Detay Bilgileri

Meslek Tanımı Nedir?

Et ve et ürünlerini satış için hazırlayan, satış reyonuna düzenli bir şekilde yerleştiren, müşteriye tanıtan ve satışını yapan kişidir. 

Görev ve İşlem Basamakları : 

Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı ; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:

whatsapp-image-2021-06-24-at-10-27-542-005.jpeg

    Beyaz ve kırmızı et çeşitlerini türlerine göre yağ, sinir, kemik vb artıklarından ayırmak ,
    Kıymalık için ayrılan parçaları kıyma makinesinde çekmek,
    Türlerine göre ayrılan etleri et reyonuna uygun bir şekilde yerleştirmek,
    Kırmızı ve beyaz etleri müşterinin istediği şekilde kuşbaşı, kıyma, bonfile, pirzola, biftek, kanat, but, göğüs, kuşbaşı vb. olarak hazırlamak, tartmak, paketlemek ve etiketlemek,
    Sakatat, işkembe, köfte çeşitleri, sucuk, sosis, salam, pastırma vb. et ürünlerinin satışını yapmak,
    Reyonlarda ki ürünleri kontrol ederek azalan etlerin yerine yenilerini hazırlayıp, getirmek veya getirtmek,
    Bozuk ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin iade işlemlerini yapmak,
    Et ve tavuk ürünlerini uygun koşullarda muhafaza etmek,
    Et ürünlerinin atıklarını değerlendirmek,
    Et teşhir ve saklama dolaplarının temizliğini yapmak,
    Çalışma ortamının genel hijyen kurallarına göre temizliğini yapmak,
    Departmanında kullandığı tezgah, et dolapları, et kesme kütüğü, kemik kesme makinesi, kıyma makinesi, vb. aletlerin temizlik ve bakımını yapmak,

Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı Meslek Kodu Nedir?

SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Isparta Halı Dokumacısı mesleği için “7318.54” kod olarak kullanılır iken Endüstriyel Mutfak Ürünleri İmal İşçisi mesleği için “7223.28” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;

Et Ve Et Ürünleri Satış Elemanı Meslek Kodu “5223.23” olarak belirlenmiştir.

İŞKUR Meslek Kodlarının sıralı tam listesi için tıklayın

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡