Filizleme İşçisi-Malt mesleği ne iş yapar, nasıl olunur, meslek kodu ve tanımı nedir?
Filizleme İşçisi-Malt mesleğinin tanımı, ne iş yaptığı ve nasıl olunduğu ile Filizleme İşçisi-Malt meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.38
Meslek Adı : Filizleme İşçisi-Malt
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Maltlı ve imbikten çekilecek içki imaline hazırlıklı olmak üzere arpa ve diğer hububatı filizlendiren kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
İşçisi (Malt) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
Hububatı tartarak suyla dondurulmuş tank, sarnıç veya çukurlara doldurarak karıştırıcıları çalıştırarak suyu eminceye kadar bekletmek,
Suyu emmiş olan hububatı yere sererek soğuması ve havalanması için ağaç, bir el malası veya kürekle ters yüz etmek,
Bu sırada gerekirse üzerine su serperek su emmiş hububatı bir tambura içine doldurarak tamburanın hava cereyanını, hararetini, su püskürtülme durumunu ve dönüşümünü kontrol etmek,
Yeşermiş olan bu hububatın kurutma fırınına nakline nezaret etmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Filizleme İşçisi-Malt Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Bar Şefi mesleği için “5132.06” kod olarak kullanılır iken Fantezi Ürünleri Satış Elemanı mesleği için “5223.87” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;